Frauda de 10 milioane de euro cu facturi fictive, de la o societate fantoma din Vâlcea

duminică, 28 decembrie 2008

Frauda de 10 milioane de euro cu facturi fictive, de la o societate fantoma din Vâlcea

Comisarii Garzii Financiare din Arad au depistat o firma din localitate care a reusit sa prejudicieze bugetul statului cu nu mai putin de 31,6 milioane lei, prin intermediul unor facturi fiscale care proveneau de la o firma fantoma din Vâlcea.

Prejudiciu de milioane

Conform sefului Garzii Financiare Arad, Sorin Cirti, societatea „Prime Time Group” a nu a platit TVA-ului si impozitul pe profit. „În urma unor verificari care au durat câteva luni si care au fost finalizate recent, comisarii Garzii Financiare au constatat ca firma în cauza a achizitionat diverse utilaje în valoare de peste 29,5 milioane de euro de la diversi furnizori externi si interni. Acesti furnizori nu au putut fi identificati pentru ca fie nu îsi desfasurau activitatea la sediul social declarat, fie aveau ca administratori cetateni straini care nu puteau fi gasiti.” – a spus seful Garzii Financiare Arad.

În cursul acestui an, „Prime Time Group” a încheiat contracte de vânzare cumparare în valoare de peste 17,5 milioane de euro, dar la sediul firmei nu a putut fi gasit decât un utilaj în conditiile în care, în luna mai, conform balantei de verificare a societatii, figurau înregistrate scriptic utilaje în valoare de peste un milion de euro. Comisarii au constatat ca a ramas o diferenta de 8,9 milioane de euro nejustificata, calculata între totalul intrarilor si iesirilor de utilaje, fara TVA, în suma totala de peste 14,9 milioane de euro.

Societate fantoma din Vâlcea

Pentru justificarea transportului acestor utilaje, firma respectiva a încercat sa pacaleasca autoritatile, înregistrând în contabilitatea anului 2007 20 de facturi emise pe numele unei societati comerciale din Râmnicu Vâlcea. Cum aceasta se afla însa în procedura de insolventa, iar sumele înscrise în facturi erau mult peste pretul pietei practicat de alte firme de profil, operatiunile au fost stabilite ca fictive, scopul lor fiind de diminuare a valorii TVA-ului datorat si a impozitului pe profit.

„Dorinta administratorilor acestei firme a fost sa dea veridicitate operatiunilor, în timp ce, pe de alta parte transferau sume de bani catre o alta societate din aceasta retea, la nivel de tara, tranzactiile fiind în majoritate fictive, în realitate fiind vorba o operatiune complexa de frauda”, a precizat Sorin Cirti. Firma "Prime Time Group” a adus astfel bugetului de stat un prejudiciu de 31,6 milioane de lei, din care 17,15 milioane reprezinta TVA, iar 14,4 impozit pe profit.

„Constatarile urmeaza sa fie trimise organelor de cercetare abilitate, în vederea continuarii cercetarilor si a stabilirii persoanelor vinovate de savârsirea faptei de evaziune fiscala. Prejudiciul de peste 31,6 milioane lei (aproximativ 10 milioane de euro) este unul estimat, urmând ca organele fiscale teritoriale sa calculeze exact datoriile pe care firma în cauza o datoreaza bugetului de stat”, a adaugat comisarul sef al Garzii Financiare Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe