De Sarbatori, creste numarul donatorilor de sânge

miercuri, 17 decembrie 2008

Saracie mare!

De Sarbatori, creste numarul donatorilor de sânge

Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea nu se mai confrunta cu criza de sânge, afirma medicul Cristian Milai. Daca în luna noiembrie au fost înregistrati 305 donatori, dintre care 80 apartinatori, la începutul acestei luni au fost deja înregistrati 100 de vâlceni.

„Ca în fiecare an, de Sarbatori, creste numarul donatorilor si, din fericire, scade numarul accidentelor grave. Mentionez faptul ca, luna decembrie am început-o foarte bine si asta pentru ca am înregistrat peste 100 de vâlceni în prima saptamâna. Trebuie sa subliniez ca sunt foarte multi bolnavi cu Grupa 0, iar la aceasta grupa avem ceva probleme, de aceea vom primi de la Târgu Jiu sase pungi de sânge din aceasta categorie.

Si noi i-am ajutat când au avut nevoie. Despre donatori pot sa mai spun ca avem si tineri cu vârste între 18 - 30 de ani, însa avem si zile în cursul unei luni în care nu vine nicio persoana tânara pentru a dona sânge. În schimb, îmbucurator este si faptul ca bonurile sunt la zi, iar valoarea tichetelor se stabileste la Bucuresti pentru toti angajatii din tara. Pe viitor speram la mai bine si la cât mai multi donatori. Exista variatii în cursul unei luni, iar de aceasta data avem la Centrul de Transfuzii Sanguine mai multe pungi cu Grupa A si B, dar mai putine cu Grupa 0”,  afirma Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine, dr. Cristian Milai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe