Cisterna cu 25 de tone de motorina, rasturnata pe Valea Oltului

duminică, 14 decembrie 2008

Cisterna cu 25 de tone de motorina, rasturnata pe Valea Oltului

• Cinci trenuri blocate

Traficul feroviar dintre Râmnicu Vâlcea si Sibiu a fost blocat timp de aproximativ cinci ore duminica, 14 decembrie, dupa rasturnarea unei autocisterne cu motorina pe calea ferata. Cisterna a dislocat pur si simplu sinele, pe o portiune de circa 25 de metri. Din cauza accidentului, mai multe trenuri de pasageri si de marfa au ramas blocate în trafic. În jurul orei 6.00, cisterna a derapat, a parasit carosabilul si a lovit calea ferata, dislocând sinele pe o portiune de aproximativ 20 de metri, în zona localitatii Brezoi.

Cu toate ca cisterna, încarcata cu 25 de tone de motorina nu s-a rasturnat si nu a pierdut nimic din cantitatea de combustibil transportata, echipele de interventie ale ISU Vâlcea au sosit imediat la fata locului, pentru a asigura zona, mai ales ca la numai câteva minute dupa accident, din cauza faptului ca zona nu era semnalizata în nici un fel, un tren de pasageri a reusit sa frâneze brusc si sa opreasca în ultimul moment, la doar câtiva metri de cisterna avariata, evitând astfel un adevarat dezastru. Potrivit reprezentantilor Politiei Vâlcea, accidentul s-a produs din cauza faptului ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum (carosabil umed), a pierdut controlul autovehiculului într-o curba usoara si a distrus parapetul de siguranta, parasind apoi carosabilul.

Conducatorul auto a scapat fara nici o zgârietura, acesta fiind prezent la fata locului pâna când cisterna a fost ridicata de pe calea ferata cu o macara. ªoferul cisternei, Vasile Morariu, de 35 de ani a declarat ca a evitat un autoturism care efectua o depasire neregulamentara, în curba. În jurul orei 10.00, cinci trenuri (patru de pasageri si un marfar) fusesera oprite în statiile din apropierea locului accidentului. ªina de cale ferata s-a deplasat în urma impactului, astfel încât a durat câteva ore bune pâna când circulatia s-a putut relua. În plus, combustibilul aflat în autocisterna rasturnata a trebuit scos si mutat în alta cisterna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe