Adrian Căpraru, şeful juriştilor din Finanţele Publice Vâlcea, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă

duminică, 21 decembrie 2008

Ceea ce scria  „Ziarul de Vâlcea“ în urmă cu aproape doi ani, s-a adeverit

Adrian Căpraru, şeful juriştilor din Finanţele Publice Vâlcea, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă

Vineri, 19 decembrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis trimiterea în judecată a celor doi funcţionari de la Administraţia Finanţelor Publice Vâlcea, Tania Olteanu şi Adrian Căpraru, acuzaţi de trafic de influenţă. Tania Olteanu, inspector în cadrul Serviciului Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice din Administraţia Finanţelor Publice Vâlcea se află în arest preventiv. Alături de ea a fost trimis însă în judecată şi Adrian Căpraru, şef al Serviciului Juridic din Administraţia Finanţelor Publice Vâlcea.

Potrivit rechizitoriului, în perioada octombrie – 11 noiembrie 2008, Tania Olteanu şi Adrian Căpraru, în calitate de inspector în cadrul Serviciului Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice, respectiv şef al Serviciului Juridic din Administraţia Finanţelor Publice Vâlcea au pretins şi primit suma de 10.000 de euro de la Gheorghe Dumitrescu, lăsând să se creadă că au influenţă şi pot interveni asupra unui magistrat de la Curtea de Apel Piteşti. Cei doi funcţionari urmau să-l determine pe judecător să anuleze în instanţă un raport emis de Direcţia Generală de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova.

De asemenea, sustin procurorii, la data de 28 mai 2008, Ilie Barbulescu a primit de la Dumitrescu suma de 2.000 euro, in scopul de a interveni pe langa doi comisari ai Garzii Financiare - Sectia Arges pentru a-i restitui un autoturism ce fusese confiscat si a-i aplica o sanctiune contraventionala mai blanda, care nu era prevazuta in Codul de procedura fiscala.

In cauza, s-a luat masura instituirii sechestrului asigurator asupra sumelor de 10.000 euro si 21.967,85 de lei apartinand lui Gheorghe Dumitrescu pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalului Arges.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe