Actionarii FINCA nu sunt de acord cu falimentul întreprinderii

duminică, 21 decembrie 2008

Actionarii FINCA nu sunt de acord cu falimentul întreprinderii

Miercuri, 17 decembrie, s-a desfasurat sedinta actionarilor de la întreprinderea FINCA Dragasani, administratorul Augustin Jiglaru anuntând public ca actionarii au decis amânarea luarii unei decizii privind dizolvarea societatii. Nu se stie motivul exact, dar se pare ca amânarea declararii falimentului a fost decisa de unul dintre actionarii importanti – SIF Oltenia. În aceste conditii, actionarii au respins miercuri propunerea de numire a unui lichidator la FINCA. Cel mai probabil, o decizie în acest sens va fi luata într-o sedinta a actionarilor din luna februarie 2009.

În urma cu doi ani, în vederea protejarii actionarilor SC Finca SA Dragasani, CNVM a obligat consiliul de administratie al întreprinderii sa convoace sedinta Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) care sa aiba pe ordinea de zi solutia de remediere a situatiei privind achitarea contravalorii dividendelor aferente exercitiului financiar 2004, neachitate în termenul legal. În cazul nerespectarii obligatiilor, CNVM ar fi solicitat instantei competente sa dispuna convocarea AGEA a FINCA.

Totodata, CNVM ar fi aplicat sanctiuni corespunzatoare presedintelui Consiliului de Administratie al societatii. Cei de la CNVM au avut în vedere nota privind ancheta desfasurata de catre Corpul de Control, ancheta având ca suport sesizarea lui Huzum Corneliu Ovidiu, prezentata în sedinta Comisiei din data de 11.07.2006, din care se retine ca, în cazul FINCA nu au fost respectate prevederilor din Legea nr. 297/2004, întrucât dividendele aferente exercitiului financiar 2004 nu au fost distribuite în termenul stabilit de AGOA din data de 29.03.2005.

Reclamatiile depuse la diverse foruri oficiale de catre mai multi angajati ai societatii au declansat, de la începutul anului si pâna în septembrie 2004, mai multe controale efectuate de Garda Financiara Bucuresti, corpul de control al primului-ministru si un dosar penal deschis pe numele directorului general Cristi Ciocan. Ajuns în bratele procurorilor de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Râmnicu Vâlcea, dosarul a fost rezolvat simplu, cu neînceperea urmaririi penale, toate acuzatiile si dovezile privind conflictul de interese existent la firma dragaseneana disparând în fata unei justitii legate la ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe