|miercuri, mai 12, 2021
  • Follow Us!

Maria Ciobanu a cântat pentru dascălii pensionari din Drăgăşani 

La invitaţia Zvetlanei Preoteasa

Maria Ciobanu a cântat pentru dascălii pensionari din Drăgăşani

Ministrul secretar de stat Zvetlana Preoteasa s-a gândit şi la cadrele didactice aflate la pensie. Sâmbătă în Hotelul Alutus din Râmnicu Vâlcea a organizat o întâlnire cu peste 100 de profesori şi învăţători aflaţi la pensie şi domiciliaţi în Colegiul Drăgăşani. Oamenii au mâncat, s-au distrat ca la o nuntă „ aşa cum nu am mai fost demult” cum spunea o fostă învăţătoare din Drăgăşani, au discutat despre problemele lor şi au ascultat muzică de o calitate deosebită. A cântat pentru venerabili dascăli ansamblul „ Doina Gorjului”. Iar surpriza cea mai mare a venit de la Maria Ciobanu.

Cu un costum popular din zona natală cântăreaţa care a împlinit în 3 septembrie 71 de ani a cântat live înţelegându-se de minune cu membrii orchestrei care nu se aşteptau să cânte alături de „ Ciocârlia” muzicii populare din România. Întreaga întâlnire a fost foarte puţin politizată. Deşi candidează pentru un mandat de deputat în Colegiul Drăgăşani ministrul Zvetlana Preoteasa a vorbit puţin despre acest lucru şi a preferat să discute despre şcoală, elevi, manuale, pensii, prieteni comuni, cu dacălii pensionari şi beineînţeles să joace cu ei.

Am remarcat că şi participanţi mai în vârstă, care păreau a nu mai fi jucat o horă sau sârbă de foarte mulţi ani nu au ratat ocazia să facă acest lucru pentru a putea fi mai aproape de marea cântăreaţă a muzicii populare româneşti. Dinsdiscuţiile purtate cu participanţi din mai multe comune am înţeles că liberalii vor obţine un rezultat bun în acest Colegiu datorită popularităţii de care se bucură Zvetlana Preoteasa. (T.G.)

Leave a Response