Este gata modelul pentru buletinele de vot

miercuri, 12 noiembrie 2008

Este gata modelul pentru buletinele de vot

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vâlcea a stabilit săptămâna trecută ordinea în care vor fi înscrise candidaturile în buletinele de vot din această circumscripţie electorală. În urma tragerii la sorţi, prima poziţie în buletinele de vot din cele şase colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi trei colegii uninominale pentru Senat aparţine candidaţilor PD-L. A doua poziţie le aparţine candidaţilor UDMR, a treia poziţie va fi ocupată de PRM iar pe a patra poziţie vor apărea înscrişi candidaţii Alianţei PSD+PC.

PNL va fi trecut pe cea de a cincia poziţie în buletinele de vot, fiind urmat de PNG-CD şi de Alianţa Partidul Verde Ecologist (APVE). Prefectul Radu Renga a menţionat faptul că au fost transmise deja la Autoritatea Electorală Permanentă listele magistraţilor, juriştilor şi persoanelor cu bună reputaţie dintre care pot fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în vederea avizării.

La data de 29 octombrie 2008, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 40 Vâlcea a întocmit procesul verbal de rămânere definitivă a candidaturilor, iar la 31 octombrie 2008 s-a completat biroul electoral cu reprezentanţii partidelor politice. În aceeaşi zi s-a efectuat şi tragerea la sorţi în vederea stabilirii ordinii în care se stabilesc numele candidaţilor pe buletinul de vot, acestea urmând să fie tipărite şi de această dată la tipografia Conphys SRL.

Instituţia Prefectului a preluat cantitatea de hârtie necesară tipăririi buletinelor de vot şi au fost întocmite machetele acestora. Printre cele mai vizibile nereguli constatate până în prezent de poliţiştii vâlceni se numără afişajul pe stâlpii şi transformatoarele electrice, fără a avea acordul acestei instituţii. După constituirea Biroului Electoral Judeţean s-a făcut arondarea pe secţii de votare a localităţilor, ulterior trimiţându-se circulare la primari pentru stabilirea locurilor de afişaj.

În judeţul Vâlcea există astfel 422 de secţii de votare, pentru care s-a dispus tipărirea a câte 378.400 de buletine pentru Camera Deputaţilor şi Senat, urmând a fi alocaţi 670 de mii de lei pentru materialele necesare procesului de vot, 16 mii pentru investiţii şi 410 de mii pentru cheltuieli personale. Cel mai tânăr candidat pentru Camera Deputaţilor este Alexandru Debreczeni, membru UDMR, născut în 1984.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe