Zvetlana Preoteasa a vizitat Şcoala din Scundu

duminică, 19 octombrie 2008

Zvetlana Preoteasa a vizitat Şcoala din Scundu

Vineri şi sâmbătă ministrul secretar de stat Zvetlana Preoteasa a vizitat mai multe şcoli din sudul judeţului. Candidata liberală la funcţia de deputat al Colegiului Drăgăşani a avut întâlniri cu primari, profesori, cadre didactice şi  părinţi. Vineri, 17 octombrie am fost alături de de demnitarul liberal în comuna Scundu. Deşi social democrat, primarul Dumitru Blejan s-a dovedit a fi extrem de amabil.

A  prezentat doamnei ministru personalul didactic.În  şcoala cu clasele I-VIII Scundu, şcoală construită în 1913 şi renovată anul trecut, învaţă 68 de elevi. Şcoala necesită lucrări de mansardare şi o sală de sport. Primarul speră să rezolve şi problema grupului sanitar aflat la 50 de metri de clădirea unde învaţă atât şcolarii cât şi preşcolarii din grădiniţă. Cel 14 cadre didactice au prezentat problemele pe care le au datorită faptului că în comună sunt foarte mulţi copii care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. 

Directorul şcolii, profesorul Ion Marica ne-a spus că toţi profesorii ţin legătura şi cu bunicii în grija cărora au rămas copii dar telefonic şi cu părinţii acestora. „ Poate tocmai de aceea elevii noştri au obţinut rezultate foarte bune la olimpiade , concursuri şi examene. Majoritatea elevilor care absolvă 8 clase la noi au reuşit admiterea în colegii şi licee de renume din judeţ.” Doamna Zvetlana a insistat să-i cunoască pe elevii cu părinţi în străinătate.

Le-a vorbit acestora despre importanţa muncii lor şi a părinţilor şi despre necesitatea de a fi cât se poate de apropiaţi de profesori. În particular a solicitat cadrelor didactice să acorde o grijă deosebită acestor elevi şi pe cât se poate să lucreze cu ei suplimentar pentru a compensa absenţa ajutorului pe care l-ar putea primi de la familie. Elevii care au fost vara aceasta în tabăra gratuită ( 10) prin grija doamnei Preoteasa au mulţumit pentru sejurul de pe litoral  ( la toţi primul din viaţa lor) în care au beneficiat de condiţii deosebite de cazare şi masă.

(T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe