Hotelul Riviera rămâne al familiei Tudor

miercuri, 15 octombrie 2008

Hotelul Riviera rămâne al familiei Tudor

În ultimele zile mai multe informaţii apărute în presa centrală şi într-un ziar local au creat panică în rândul oamenilor de afaceri vâlceni. Nedocumentarea profesionistă şi publicarea unor informaţii reale dar incomplete au creat impresia că statul pune mâna pe Hotelul Riviera din  staţiunea Mamaia printr-un fel de naţionalizare dubioasă. Hotelul fusese cumpărat de Ion şi Maria Tudor în aprile 2002 printr-o licitaţie publică organizată de Ministerul Turismului.

Câştigătorul a fost firma Olăneşti SA, deţinută de familia Tudor. În 22 septembrie 2008, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) firmei Mamaia Riviera SA Râmnicu Vâlcea, care deţine hotelul din nordul staţiunii de pe Litoral, a hotărât majorarea capitalului social  cu  un aport al Ministerului pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. În realitate, aportul a constat în trei terenuri, în suprafaţă totală de 3.314 mp, aferenţi Hotelului, restaurantului, piscinei şi parcării hotelului Riviera din Mamaia.

Statul a fost obligat de familia Tudor, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, să facă această majorare de capital. Conform legislaţiei Riviera va  plăti contravaloarea aportului iar cele două fete ale familiei Tudor vor rămâne singurele acţionare ale societăţii Mamaia Riviera. La achiziţionarea hotelului familia Tudor a plătit o sumă importantă, cu mult mai mare decât preţul de pornire a licitaţiei şi este foarte normal că a dorit să devină proprietară şi a terenurilor pe care se află anexe ale hotelului.

Tocmai de aceea a dat în judecată statul, stat care în mod normal ar fi trebuit să ofere aceste terenuri în preţul iniţial de achiziţionare a bazei hoteliere. Regretăm că lipsa de profesionalism în documentare a unor colegi din presă a creat neplăceri şi familiei Tudor dar şi multor alţi oameni de afaceri ce deţin imobile achiziţionate de la stat în urma unor licitaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe