Casa Pleşoianu din Măldăreşti, transformată în pensiune de patru margarete

miercuri, 1 octombrie 2008

Casa Pleşoianu din Măldăreşti, transformată în pensiune de patru margarete

Consiliul Judeţean Vâlcea, în şedinţa din 30 septembrie, a avizat documentaţia de urbanism de paln urbanistic zonal privind „Restaurarea ansamblului Conacului Pleşoianu şi reabilitare ca pensiune turistică, comuna Măldăreşti, judeţul Vâlcea”. Conacul Pleşoianu este monument de arhitectură şi a fost necesar pentru planul urbanistic zonal obţinerea avizului Ministerului Culturii şi Cultelor din cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Vâlcea. La obţinerea autorizaţiei de construire trebuie  să se aibă în vedere studierea posibilităţii de transformare a podului într-un spaţiu util fără a se interveni asupra componentelor constructive ale monumentului.

 „Nu se acceptă mansardarea podului prin modificarea şarpantei, deoarece şarpanta este parte componentă a monumentului şi trebuie expertizată, conservată şi restaurată. Restudierea volumetriei chioşcului propus în zona centrală a parcului, studierea reducerii suprafeţelor cu funcţiunea de terase pavate în favoarea spaţiilor verzi, optimizarea numărului de locuri de parcare cu funcţiunea propusă şi restricţiile impuse de conservarea şpi punerea în valoare a parcului şi asigurarea accesului carosabil la clădirile noi propuse”, se specifică în expunerea de motive pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

Piscină şi chioşcuri de relaxare în planul de restaurare a obiectivului

Conform Planului Urbanistic general al Comunei Măldăreşti, terenul este situat în intravilanul comunei, zonă de interes public. Amplasamentul are o suprafaţă totală de 21.172,85mp. Pe acest teren, beneficiarul SC. White Impex SRL. Rm. Vâlcea intenţionează restaurarea ansamblului Conacului Pleşoianu şi reabilitarea sa ca pensiune turistică de patru margarete. De asemenea, mansardarea podului, fără a se modifica şarpanta, demolarea extinderii conacului, extindere alipită pe partea de nord, deoarece se află într-o stare avansată de degradare, amenajarea subsolului construcţiei existente, amenajarea unei construcţii existente, pentru centrală termică şi spălătorie, amenajarea unui spaţiu existent pentru alimentaţie publică, amenajarea incintei,, de exemplu curte, alei pietonale, piscină, chioşcuri pentru relaxare şi belvedere, realizarea unei platforme carosabile în incintă şi parcare, realizarea racordurilor la reţelele edilitare din zonă şi lucrări de protejare şi conservare a mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe