Boromir vinde o parte din liniile de producţie

miercuri, 29 octombrie 2008

Boromir vinde o parte din liniile de producţie

Amylon Sibiu, parte a grupului Boromir, intenţionează să vândă sau să închirieze liniile de producţie a cerealelor expandate şi mărcile achiziţionate de la firma Feleacul, acţionarii producătorului de amidon urmând să analizeze propunerile la adunarea generală din 12 noiembrie.

Acţionarii vor analiza şi propunerea fabricării de dulciuri în colaborare cu producătorul de ciocolată Kraft Foods, pentru piaţa internă, sau în parteneriat cu alte firme, pentru exportul către Olanda şi Germania, potrivit convocatorului adunării generale. Totodată, firma intenţionează să vândă participaţia minoritară deţinută la firma Rommac Trade din judeţul Teleorman şi să-şi majoreze participaţia la Hardwood Râmnicu Vâlcea, în funcţie de evoluţia crizei financiare atât pe plan mondial, cât şi intern.

În vederea stabilizării preţului acţiunilor pe piaţa de capital, acţionarii ar putea aproba cumpărarea de acţiuni proprii, în limita a maxim 5% din capitalul social al Amylon, la o valoare cuprinsă între 0,01 lei şi 0,28 lei, pe o perioadă de un an de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial.

Amylon a preluat în luna august mai multe linii de producţie, documentaţii şi specificaţii tehnice, reţete, licenţe de fabricaţie, instrucţiuni tehnologice, de lucru şi de calitate, mijloace de transport şi mai multe mărci ale producătorului de dulciuri Feleacul din Cluj-Napoca, pentru 500.000 de euro plus TVA.

Producătorul de amidon din Sibiu face parte din grupul cu activităţi în industria de morărit şi panificaţie Boromir, care mai include firmele Boromir Prod Buzău, Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Moara Cibin, Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu şi Panmed Mediaş. Potrivit ultimelor raportări, principalul acţionar al Amylon este Comcereal Sibiu, cu 74,8% din acţiuni.

Acţiunile Amylon se tranzacţionează la categoria nelistate a Bursei de Valori Bucureşti. Firma are un capital social de 2,2 milioane de lei împărţit în 22 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Cel mai recent transfer a fost realizat la 15 octombrie, la preţul de 0,2 lei, în staţionare faţă de cotaţia de referinţă. La această cotaţie, firma are o capitalizare de 4,4 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe