Anchetă demarată de Inspectoratul Şcolar în cazul elevei spânzurate la Călimăneşti

duminică, 19 octombrie 2008

Anchetă demarată de Inspectoratul Şcolar în cazul elevei spânzurate la Călimăneşti

• Din primele verificări ale poliţiştilor a reieşit că, până acum, cea mai plauzibilă variantă este aceea că adolescenta s-a sinucis din cauza colegelor de cameră, care i-au recomandat să se spele mai des pe cap, pentru că avea păduchi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea a declanşat o anchetă la Grupul Şcolar din Călimăneşti. „Am dispus o anchetă la faţa locului. Vom face propriile noastre cercetări şi le vom corobora cu concluziile Poliţiei în acest caz, iar ulterior vom dispune măsuri disciplinare în consecinţă. La instituţia de învăţământ au mai fost probleme în urmă cu şase ani, când o elevă a născut în toaleta şcolii şi ulterior şi-a omorât pruncul", a declarat, profesorul Florin Smeureanu, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

Controverse

Sinuciderea Andreei Folea, fata de 15 ani care s-a spânzurat de capul patului la internatul Liceului Călimăneşti, stârneşte controverse în oraşul ei natal, Bălceşti. Dacă vecinii şi rudele spun că minora nu ieşise cu nimic în evidenţă până zilele trecute, conducerea Şcolii Generale Bălceşti şi fostul ei diriginte afirmă că eleva avusese câteva ieşiri care o plasaseră în rândul nonconformistelor din oraş. Printre acestea şi un dans fierbinte, executat, în urmă cu un an, pe boxele unei discoteci din localitatea natală.

Apostrofată pentru că avea păduchi

Din primele verificări ale poliţiştilor a reieşit că, până acum, cea mai plauzibilă variantă este aceea că adolescenta s-a sinucis din cauza colegelor de cameră, care i-au recomandat să se spele mai des pe cap, pentru că avea păduchi. Adolescenta a fost găsită spânzurată cu o curea de o bară metalică a unui pat suprapus din camera în care era cazată. Împărţea camera cu încă trei fete.

De cele mai multe ori, firea retrasă a adolescentei o transforma în ţinta ironiilor făcute de colegele de cameră. Cu doar o seară înainte de tragicul eveniment Andreea o rugase pe una dintre ele să îi împletească părul în codiţe. Aceasta, ca şi celelalte două fete cazate în cameră cu Andreea i-au spus să se spele pe cap, deoarece avea păduchi. Colegele fetei au mers apoi la plimbare, în oraş, dar Andreea a rămas în cameră, pentru a se sinucide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe