FC Nurnberg, gruparea timişoreanului Muller, umilită de „galactice”

duminică, 9 martie 2008

Sub privirile şi în aplauzele a circa 3.000 de vâlceni:

FC Nurnberg, gruparea timişoreanului Muller, umilită de „galactice”

- vâlcencele au condus ostilităţile în teren, doar intervenţiile arbitrilor bieloruşi Gousko şi Repkin limitând proporţiile scorului

Cu o evoluţie de excepţie, sub privirile şi încurajările a circa 3000 de vâlceni, Oltchim a dat recital de handbal, oferind o lecţie despre felul cum se poate juca acest sport la nivel de mare performanţă. Trupa lui Herbert Muller a părut adesea depăşită de situaţie, a fost chiar umilită în dese rânduri, însă a beneficiat spre finalul partidei de relaxarea vâlcencelor, punctând şi reducând astfel din diferenţă.

De asemenea, din dorinţa de a limita proporţiile scorului, cei doi arbitri, bieloruşii Andrei Gousko şi Siarhei Repkin, au făcut tot posibilul să ajute gruparea germană să nu iasă umilită din Polivalentă, astfel că cei doi au dezavantajat în câteva rânduri, prin deciziile pe care le-au luat, formaţia vâlceană. După 24-9 la pauză, a fost o victorie categorică, 39-27 pentru Oltchim, o binemeritată revanşă pe care şi-au luat-o vâlcencele după egalul de la Nurnberg. De notat că nici un moment oaspetele nici măcar nu au egalat ca să nu mai vorbim că nu au condus pe tabela de marcaj.

Început în forţă pentru vâlcence

Tadici a început meciul cu următorul 7: Dinu – Beşe, Nechita, Lecuşanu, Gâlcă, Maier şi Luca. Narcisa Lecuşanu, care a făcut poate cel mai bun meci al său de când a venit la Vâlcea, a deschis seria golurilor. A fost, aşadar 1-0, apoi 2-0 (Nechita) şi 3-0 (Gâlcă), abia în minutul 4 oaspetele înscriind primul gol, 1-3. În minutul 10 era 9-4, iar la jumătatea primei reprize aveam 7 goluri avans, 13-5. apoi, a continuat jocul bun al vâlcencelor, care cu 5 minute înainte de pauză aveau 14 goluri avans, 21-7. Până la finalul primei reprize s-a mai marcat câte 2 goluri, astfel că s-a intrat la vestiare cu aceeaşi diferenţă de goluri în favoarea „galacticelor”, 14, 23-9.

Relaxarea „chimistelor”

Repriza secundă a început cu golul aceleaşi Narcisa Lecuşanu, din 7 metri, apoi a punctat Ada Nechita, au înscrisa oaspetele şi din Nou Lecuşanu a dus scorul la 26-10. În minutul 40 aveam un incredibil avans de 19 goluri, 30-11, după care a intervenit relaxarea fetelor noastre. Mai mult, Tadici şi-a permis să trimită în teren şi celelalte jucătoare care au evoluat mai puţin precum Ivan, Vădineanu şi chiar, în ultimele minute, revenită după o mai lungă perioadă de absenţă datorată unei accidentări, a intrat şi Puşcaşu. Aceasta chiar a înscris un gol în minutul 56, la scorul 37-23. La fluierul celor doi arbitri, publicul a aplaudat minute în şir victoria şi evoluţia superbă a fetelor noastre.

Adina Meiroşu, fără gol

În acest meci, golurile echipei Oltchim au fost marcate de Olteanu-Nechita, Lecuşanu (câte 8), Stanca-Gâlcă (7), Luca, Maier, Beşe (câte 4), ├×ăcălie (2), Puşcaşu şi Vădineanu. În poarta vâlceană a stat, în majoritatea timpului de joc, Luminiţa Dinu. Pe parcurs au mai apărat şi ceilalţi doi portari, Tolnai şi Pâslaru. O evoluţie ştearsă a avut, însă, interul „chimist” Adina Meiroşu. De altfel aceasta a reuşit contraperformanţa de a nu înscrie nici un gol, atât cât a evoluat.

Opt din opt, la 7 metri

„Chimistele” au beneficiat de 8 aruncări de la 7 metri, toate transformate. Narcisa Lecuşanu a marcat 4 aruncări de la 7 metri, în minutele 6 (la 6-2), 9 (la 8-4), 24 (la 20-7) şi 31 (la 24-9). Au mai punctat de la 7 metri Clara Vădineanu , în minutul 44 (la 32-13), Adriana ├×ăcălie, de două ori, în minutul 46 (la 33-15) şi minutul 47 (la 34-16) şi Ramona Maier, în minutul 50 (la 36-18). Oaspetele au avut 4 aruncări de la 7 metri, două transformate şi două ratate.

A „plouat” cu politicieni în Polivalentă

Ca de obicei, fiindcă se apropie campania electorală şi, în cazul unora e nevoie să fie văzuţi de electorat, a „plouat” cu politicieni” în Polivalentă. Au fost prezenţi primarul Râmnicului, Mircia Gutău, fostul prefect, actualul subprefect Anuţa Handolescu, deputatul liberal Emilian Frâncu, proaspătul anunţat drept candidat al PNL-ului la Primăria Râmnicului, tânărul Bogdan Pistol şi consilierul local Ion Nicolae. Au mai fost prezenţi oameni de sport precum directorul general al clubului din Zăvoi, Florin Verigeanu, directorul DSJ Vâlcea, profesorul Adi Comănescu sau directorul Clubului Chimia, Ion Iorgu.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Facturile emise de CEZ au scos din minţi mii de...
(Impact)Sute de disponibilizări la fostele subunităţi a...
(Fapt divers)Profesor sexagenar, acuzat de hărţuire sexuală
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Editorial)Primarul Gutău se „sinucide“?
(Politica)Ion Tudor, singurul contracandidat REAL al lui ...
(Actualitate)Gura de oxigen pentru afaceristul-deputat Becse...
(Administratie)Primarul Dobre din Dăeşti a încălcat legea
(Administratie)Ioan Filip şi-a anunţat candidatura la Primăria...
(Sport)„Municipalii” au învins la scor de ...
(Fapt divers)Tănăsoaica muşcă mâna celui, care i-a dat să mă...
(Administratie)├×ara Loviştei intră în vizorul Uniunii Europene
(Finante)Obligaţii declarative ale contribuabililor cu t...
(Politica)Deputatul Frâncu nu suportă minciunile lui Bleotu
(Sport)FC Nurnberg, gruparea timişoreanului Muller, um...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe