Unitatea de Primiri Urgenţe în plin proces de modernizare

duminică, 23 septembrie 2007

Unitatea de Primiri Urgenţe în plin proces de modernizare

Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea este în plin procs de modernizare. Lucrările nu au fost finalizate încă, deoarece nu au ajuns la instituţie toţi banii alocaţi în acest scop.

800.000 de lei pentru modernizare

Lucrările costă în total 800.000 de lei, suma alocată recent de la Consiliul Judeţean pentru finalizarea lucrărilor fiind de 350.000 de lei. Urmează însă să mai fie alocaţi încă 450.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii. Directoarea spitalului, Georgeta Sălişte a spus că există în cadrul Spitalului Judeţean 20 de secţii şi şapte compartimente, totalizând 1200 de locuri pentru internări.

Zeci de mii de pacienţi – trataţi pe an

În medie, medicii spitalului tratează anual 52.000 de pacienţi. Modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe are în vedere şi achiziţionarea de aparatură modernă, iar laboratorul spitalului este acreditat pentru analize generale până la data de 1 iulie 2008.

„Vopseaua nu este bună” – a sesizat consilierul Dubinciuc

În cadrul ultimei şedinţe de consiliu judeţean, consilierul democrat Dionisie Dubinciuc a sesizat anumite nereguli pe care spune că le-a constatat personal la lucrările de modernizare. „Lucrările sunt departe de a respecta normele europene. Am observat personal că vopseaua care a fost aleasă pentru pereţii unităţii este cât se poate de nepotrivită, deoarece nu poate fi spălată, aşa cum ar fi normal. Materialul riscă să devindăun magnet pentru bacterii şi vuruşi. Acolo se lucrează cu sânge şi puroi şi e nevoie de o vopsea specială. Pereţii aceia trebuie spălaţi şi curăţaţi de microbi în fiecare zi. Ceea ce am văzut eu la faţa locului este chiar îngrijorător. Vopseaua aleasă nu va rezista la mai mult de trei spălări” – a spus Dubinciuc, fost director al spitalului. La sesizarea consilierului, legislativul a decis să acţioneze în modul său tradiţional: convocarea unei întâlniri cu Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean.

Lucrări conform ... bugetului

Administratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Gheorghe Grădinaru este însă de părere că lucrările sunt bine realizate, lavabilul folosit fiind de bună calitate, iar managerul spitalului, Georgeta Sălişte spune că materialele au fost achiziţionate conform sumelor de bani alocate până acum. Aceasta a promis însă că va avea grijă să se achiziţioneze pentru restul camerelor de la urgenţe o vopsea lavabilă mult mai bună decât cea folosită până acum.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe