Şoferi amendaţi că nu au făcut loc coloanei oficiale

luni, 17 septembrie 2007

 Comisarul şef Florian Marin, un lider inteligent şi eficient al poliţiei vâlcene

Şoferi amendaţi că nu au făcut loc coloanei oficiale

Săptămâna trecută sutele de şoferi aflaţi în trafic au putut observa o coloană care tranzita oraşul Râmnicu Vâlcea. Antemergător era o maşină a Poliţiei, cu sirena şi girofarul în funcţiune, urmată de o Ambulanţă şi o maşină a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (Pompieri) Vâlcea. Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea şi-a propus să testeze cum reacţionează conducătorii auto în trafic la trecerea unei astfel de coloane. Rezultatul a fost neaşteptat de îmbucurător. Niciun conducător nu a încălcat pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea regulile de circulaţie referitoare la deplasarea coloanelor. Pe Valea Oltului au fost depistaţi cinci şoferi care au uitat să ia  piciorul de pe acceleraţie la trecerea maşinilor cu girofar.

Tot mai multe semnale primite de pe şoferi de pe Ambulanţa Vâlcea şi de la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Vâlcea anunţau că oamenii de pe respectivele maşini întâmpină tot mai multe dificultăţi în trafic când trebuie să meargă la intervenţii. Cum fiecare minut contează pentru salvarea vieţilor unor oameni, adj. şefului IPJ Vâlcea, cms. şef  Florian Marin, cel care răspunde şi de activitatea Serviciului Poliţiei Rutiere, a ţinut ieri să precizeze înainte ca ziariştii, împreună cu personalul de pe Ambulanţă şi cu Pompierii să participe la o acţiune comună: „Nu am mai făcut o astfel de acţiune de trei ani de zile. S-a constatat însă că în ultimul timp, mulţi şoferi nu respectă regulile de circulaţie şi consecinţele sunt drastice. Nu uitaţi că suntem judeţul de tranzit cu cele mai multe evenimente rutiere. Întârzierea de câteva minute în deplasarea maşinilor Pompierilor şi Salvării poate însemna pragul dintre viaţă şi moarte al unei persoane aflată în suferinţă. Este adevărat că nu avem o statistică cât anume s-a întârziat la evenimente grave din cauza conducătorilor auto aflaţi în trafic. Oricum se întârzie foarte mult pentru că participanţii la trafic nu respectă regulile rutiere”, a spus ofiţerul. Şeful SPR Vâlcea, cms Ilie Voica a adăugat: „Neoprirea la maşinile Salvării, Pompierilor, Poliţiei nu a constituit până acum o cauză a accidentelor rutiere, dar acest fapt duce la gravitatea victimizării”.

Şoferii de pe Ambulanţe şi de la Pompieri au probleme în trafic

„Îmbarcat” într-o maşină de intervenţie a Pompierilor, folosită şi la descarcerare, am pornit în coloană, în faţa noastră fiind o maşină a Ambulanţei şi antemergător, una a Poliţiei Rutiere. Deşi filtre au fost pe la toate colţurile pentru a opri în trafic eventualii şoferi care nu s-ar da deoparte la semnalele sirenei şi girofarului, culmea ironiei, municipiul Râmnicu Vâlcea a fost tranzitat fără ca cineva să fie amendat. Valea Oltului a dat puţină bătaie de cap celor din coloană. Deşi la ora respectivă au fost puţine maşini în trafic, în timp ce ne deplasam între Călimăneşti şi Brezoi, s-au găsit câţiva şoferi care au uitat regulile elementare de deplasare în coloană. Cinci dintre ei, au împărţit amenzi totale de 1.170 RON şi s-au ales cu permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile. La întoarcere, şoferi cuminţi şi trafic destl de lenjer. Şoferii de pe autoutilitara Pompierilor dar şi Ambulanţă, spuneau acelaşi lucru: “Dacă Poliţia ar fi întotdeauna cu noi când ne deplasăm la intervenţii, n-am avea probleme. Dar când suntem singuri, desoeri, mulţi dintre participanţii la trafic nu se sinchisesc să ne facă loc, chiar dacă de noi depinde viaţa unui om care are nevoie de ajutorul nostru”.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe