Râmnicul a intrat în circuitul fotbalistic internaţional

miercuri, 12 septembrie 2007

 Prin disputarea meciului România – Bosnia în Zăvoi,

Râmnicul a intrat în circuitul fotbalistic internaţional

• Naţionala de tineret a ţării noastre s-a impus cu 3-0, două reuşite ale timişoreanului cu origini vâlcene, Gabi Torje

Când a devenit primar al oraşului Rm. Vâlcea, Mircia Gutău a promis, printre altele, că va face din stadionul Zăvoi o arenă de talie naţională. La doar trei ani, iată, Vâlcea are o bază sportivă modernă, o bijuterie de stadion care rivalizează cu multe stadioane de primă divizie din România. Şi la investiţiile care s-au făcut nici nu se putea mai bine ca Stadionul  Municipal să fie inaugurat cu un meci de zile mari. Este o premieră prezenţa în oraşul de la poalele Capelei a unei reprezentative, fie ea şi naţionala mică de tineret a României.

Intrare liberă, ploaie mocănească

Cu intrarea liberă, dar pe o ploaie mocănească de toamnă, Zăvoiul a primit circa 6.000 de oameni în cochetele sale tribune. Vâlcenii veniseră pentru a vedea la lucru reprezentativa de tineret antrenată de Emil Săndoi. Acesta a fost, de altfel, şi cel care a dorit să vină să joace meciul cu Bosnia la Rm. Vâlcea. A fost un meci frumos, decis de evoluţia superbă a puştiului minune al Banatului, Gabi Torje.

Torje, jumătate Vâlcea

Puţină lume ştie, însă, că Torje e vâlcean la origine, mama sa fiind născută în Câineni, astfel că Torje şi-a petrecut multe vacanţe în comuna din nordul judeţului. Timişoreanul a punctat încă din minutul 5 cu un şut înşelător din marginea careului de 16 metri advers. Acelaşi Torje face 2-0 pentru România după o preluare şi un şut din vole de la circa 20 de metri de poarta bosniacă. Era minutul 32 şi acesta avea să fie scorul pauzei.

Un gol şi alte ocazii

Repriza secundă aduce alte ocazii de gol pentru „tricolori”. La una din acestea se şi marchează. Abia intrat în teren, ex-stelistul Ochiroşii centrează de pe Stânga şi căpitanul Keşeru înscrie cu capul din 6 metri. Scor final, România – Bosnia 3-0 şi băieţii noştri rămân lideri ai grupei, poziţie de pe care aşteaptă jocul următor, pe 16 octombrie, la Iaşi, cu principala favorită la câştigarea grupei, reprezentativa Franţei. 

Date tehnice

Antrenorul Săndoi a folosit în acest meci pe: Tătăruşanu – Tudose, Stanciu, Torje (Pălimaru), Sepsi, Scutaru, Mardare, Bicfalvi, Ropotan,  Deac (Ochiroşii), Keşeru (L. Ganea). La Bosnia au jucat Buric – Vrsajevic, Pejic, Hasic, Pandza, Lovic, Puric, Ristanic, Jehic, Stilic şi Adihovic. Partida din Zăvoi a fost condusă de o brigadă din Letonia cu Andrei Sipailo, la centru, Sergus Braga şi Arnis Lemkins, la cele două linii.

Ionel GEREA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe