Miliardarul Sofianu nu vrea să accepte preţul Primăriei

duminică, 2 septembrie 2007

 Construcţia Bulevardului Dem Rădulescu- blocată prin contestaţii

Miliardarul Sofianu nu vrea să accepte preţul Primăriei

Proiectul de prelungire a Bulevardului Tineretului spre sud prin apariţia unui nou bulevard, Dem Rădulescu a fost blocat deja prin ... refuzul unora dintre proprietarii de terenuri din zonă de a accepta exproprierea terenurilor lor în vederea înlesnirii circulaţiei din zona Ostroveni către platforma chimică de la Govora. Printre cei care sunt împotriva cedării terenului nu sunt însă oameni pe care s-ar putea spune că sărăcia îi îndeamnă să facă acest lucru, ci unii care nu mai au loc în buzunare de atâţia bani.

Sofianu şi soţia – nemulţumiţi

Cei nemulţumiţi de preţul oferit de primărie, care este în jur de 29 de euro pe metrul pătrat de teren care va fi expropriat sunt, culmea, nu localnicii săraci din zonă, ci bogătaşii. Nicolae Sofianu, unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din judeţul Vâlcea şi din ţară a refuzat acest preţ, ca şi soţia sa, care este şi ea trecută pe actele de proprietate. Special pentru rezolvarea disputei pe preţ s-a aprobat vineri, la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean formarea unei comisii speciale care să analizeze situaţia. Conform lui Sofianu, un vecin al său de teren – lângă lacul unde s-au vărsat ani de zile dejecţiile de la blocurile din Ostroveni s-a oferit să-i vândă teren cu ... 150 de euro pe metrul pătrat. Nicolae Sofianu, care a cumpărat în ultimii ani foarte multe terenuri în judeţul Vâlcea, ba chiar şi o mare suprafaţă din oraşul Brezoi, a fostei fabrici de cherestea deţine terenul din Ostroveni –sat împreună cu soţia sa, Carmen Gabriela Sofianu. Cei doi, dar şi un alt localnic, Constantin Ionescu au făcut întâmpinări către conducerea Primăriei Râmnicului, declarându-se împotriva propunerilor de expropriere a terenurilor lor pentru executarea lucrărilor de utilitate publică „prelungirea Bulevardului Tineretului spre sud cu Bulevardul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Lucian Blaga, până la intersecţia cu strada Ostroveni”, comunicate de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea prin adresele 27029 /23.07.2007 şi respectiv 27031/ 23.07.2007. Sofianu spune că pe terenul respectiv, de aproximativ 3000 de metri pătraţi are deja un proiect aprobat pentru construcţia unui hotel şi că şoseaua primarului Gutău îl „văduveşte” de o parte din parcarea hotelului. În schimb, primarul Mircea Gutău se arată surprins de faptul că tocmai Sofianu este cel care blochează construcţia bulevardului, acesta fiind şi ... cel mai bogat proprietar din zonă. „În rest sunt acolo oameni normali, care au acceptat preţul fără să aibă nimic împotrivă, doar el a refuzat. Conform legii s-a format o comisie pentru soluţionarea întâmpinării, dar se poate ajunge şi în instanţă.” – spune primarul Mircia Gutău.

Aprobare pentru formarea comisiei speciale

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, de vineri, 31august, s-a aprobat prin vot secret componenţa comisiei numită să soluţioneze cele trei întâmpinări. Din respectiva comisie vor face parte Cristian Buican, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea (preşedinte); Mircea Gutău, primarul Râmnicului, (membru); Florin Vaju, inginer S.C. PODRUM S.R.L Ramnicu Valcea (membru); Adrian Ciocanau, arhitect, vicepreşedintele Ordinului Arhitecţilor din România (membru); Nicolae Vălimăreanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea (membru); Livion Cioconea, proprietar de pe strada Ostroveni (membru); Roxana Adriana Ghiţă, proprietar (membru), precum şi proprietarul Ion Virgil Botescu (membru).

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe