„Performanţa este cuvântul de ordine la Clubul Chimia!”

luni, 20 august 2007

Directorul instituţiei, Ion Iorgu:

 

„Performanţa este cuvântul de ordine la Clubul Chimia!”

 

Club departamental al Agenţiei Naţionale de Sport, Clubul Chimia şi-a conturat de-a lungul timpului un nume apreciat şi respectat în sportul românesc şi nu numai. Instituţia condusă de Dumitru Drăguţă şi Ion Iorgu au adus, în special în ultimii ani, multe titluri naţionale, medalii şi diplome de la competiţiile la care au concurat. Au fost, însă, şi întreceri internaţionale în care sportivii „chimişti” au reprezentat România cu succes în ultima perioadă

 

- Domnule Ion Iorgu, cum poate fi caracterizată activitatea sportivilor de la Chimia în 2005?

 

Mai întâi trebuie să spun că în cadrul clubului Chimia există o concurenţă între secţii, aceasta fiind de altfel materializată în succesul obţinut la nivelul judeţului prin faptul că în ultimii ani mai mulţi sportivi de la Chimia s-au clasat în primii zece sportivi din Vâlcea. Şi-i amintesc aici, printre alţii, pe Marian Totelecan şi Dinu Paul (ambii sportivi de la secţia de karate, antrenaţi de Constantin Daneş), Anda Matei şi Alexandru Şandru ( ambii legitimaţi la secţia de haltere coordonată de Gheorghe Dinu), Iulia Novăcioiu (de la secţia de box, antrenori Nicu Dobriţoiu), Viorel Pană, sportiv de perspectivă, de la secţia de judo a clubului nostru, antrenată de Ion Luciu.

 

- Care a fost situaţia financiară a clubului în ultima vreme?

 

Vreau să vă spun că activitatea economico-financiară a Clubului Sportiv Chimia s-a desfăşurat în baza bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de Agenţia Naţională de Sport. Adaug aici şi faptul că derularea operaţiunilor financiare au fost făcute în ordinea importanţei, oportunităţii şi eficienţei economice, iar noi, conducerea clubului, am urmărit mereu să asigurăm desfăşurarea activităţilor la nivelul instituţiei dar şi încadrarea în sumele disponibile.

 

- Cu siguranţă, gândiţi ceva şi în perspectivă…

 

Aşa este. De altfel, orice club de performanţă, ne propunem totdeauna să ajungem mai sus. De fapt, vrem ca la Chimia să se observe în scurt timp o creştere a performanţelor sportive pe plan naţional şi, de ce nu, asigurarea reprezentării României pe plan internaţional cu cât mai mulţi sportivi de valoare. De aceea, urmărim valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat de selecţie, pregătire şi competiţie, pentru creşterea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri şi câştigarea cât mai multor medalii, în competiţii interne şi internaţionale de către sportivii noştri. Vom urmări şi indicatorii fizici printr-o analiză mai atentă şi mai responsabilă a sportivilor legitimaţi cu viză anuală. Vrem să ştim în permanenţă la ce competiţii din calendarul intern sau internaţional au participat aceştia, dar şi ce rezultate au obţin, asta şi pentru a stabili în orice moment nivelul valoric al sportivilor respectivi.

 

- Cât priveşte activitatea competiţională?...

 

Activitatea competiţională pe plan intern şi internaţional trebuie să se desfăşoare conform calendarului sportiv al federaţiilor de specialitate şi a normelor elaborate de Agenţia Naţională de Sport. De asemenea, vrem să asigurăm participarea antrenorilor noştri la toate acţiunile organizate de federaţii şi ANS. Vom urmării, de asemenea, indicatorii de eficienţă a sportivilor printr-o pregătire centralizată, prin cantonamente, acest lucru fiind necesar în vederea unei cât mai bune participări la competiţiile din calendarul sportiv naţional.

 

- Continuaţi colaborarea cu instituţiile de specialitate?

 

Sigur că da. De altfel, noi fiind club departamental al ANS, trebuie să punctez colaborarea bună pe care o avem cu Direcţia de Sport. Avem în continuare protocoale de colaborare cu Clubul Oltchim, de la care am şi preluat şi câteva secţii. Şi amintesc aici, de exemplu, secţia de lupte, secţia de scrimă şi chiar o grupă de junioare, la handbal. Colaborăm bine şi eficient, spun eu, şi cu Clubul Sportiv Şcolar, instituţie cu care avem protocoale pentru secţiile de tenis de masă şi box. În fapt, cred că fiecare dintre noi vrea să facă bine sportului şi să obţină implicit rezultate. Clubul nostru, fiind unul în care nu se lucrează după „ureche”, urmărim în primul rând performanţa dar încercăm în paralel să dăm şanse tinerilor să se afirme. (Ionel GEREA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe