Doi traficanţi de Ecstazy au fost arestaţi

joi, 9 august 2007

 Doi traficanţi de Ecstazy au fost arestaţi

Doi traficanţi de droguri de mare risc, un vâlcean şi un italian au fost arestaţi luni pentru 29 de zile, după ce au fost prinşi în flagrant vânzând în jur de 500 de pastile de Ecstazy. Primul a fost prins vâlceanul Marin N, de 33 de ani, care a încercat să-i vândă unui poliţist sub acoperire 491 de comprimate de Ecstazy pentru 3000 de euro, chiar în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea. Pentru a-şi micşora pedeapsa conform legii, el a mai dat pe mâna poliţiei un alt vânzător de droguri, cetăţean italian, căsătorit cu o româncă şi stabilit la Budeşti, care a fost prin şi el în flagrant la o staţie peco din comuna Budeşti.

Traficanţi cu case şi maşini de lux

Ambii traficanţi se ocupau numai cu acest lucru, şi aveau o situaţie materială foarte bună. „Aveau familie, copii, casă, bani, unul a avut şi o motocicletă, deci nu se poate spune că nevoia de bani i-a determinat să se ocupe de vânzarea drogurilor. Vâlceanul a avut o firmă de materiale sanitare, dar n u s-a mai ocupat de ea de câţiva ani.” – a precizat procurorul Valentin Preoteasa, şeful DIICOT Vâlcea.

S-au folosit poliţişti sub acoperire

Marin N. a fost contactat de un poliţist sub acoperire şi prins în flagrant în momentul când a încercat să vândă în centrul oraşului 491 de comprimate de Ecstazy. Poliţistul i-a spus traficantului că avea de gând să cumpere comprimatele pentru a le vinde la rândul său la Bucureşti. „Întâlnirea s-a stabilit la Vâlcea, în centru, pentru că poliţistul se presupunea că nu cunoştea oraşul. Reacţia oamenilor care se aflau în acel moment la ceas a fost una de panică, au crezut că este vreun scandal, ceva atunci când poliţiştii l-au prins pe vâlcean. Unul a întrebat chiar „Ce aveţi fraţilor, ce v-a apucat?”– a precizat procurorul Preoteasa.  „Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul N.Marin a deţinut droguri de mare risc (comprimate de ecstasy cu logo ,, Cherry berry’’) în vederea punerii în circulaţie.” – a precizat şi subcomisarul Marcel Sărdaru, de la Poliţia Vâlcea.

Italian luat ca din oală

Pentru a-şi micşora pedeapsa, vâlceanul s-a hotărât să îl de ape mâna poliţiştilor şi pe un alt individ, cetăţean italian, care locuia la Budeşti, şi asupra căruia au fost găsite de asemenea 30 de comprimate de Ecstazy, plus o grămadă de bani. „În cauză au fost efectuate analize de laborator asupra substanţelor puse în vânzare de cei doi inculpaţi şi depistate cu ocazia flagrantelor realizate cu concursul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, stabilindu-se că probele conţin ca substanţă activă 3,4 methylenedioxymetamfetamine (MDMA), drog de mare risc (inclusă în tabel – Anexă I din Legea 143 / 2000 modificată).” – au mai declarat surse din cadrul poliţiei. Este cea de-a doua acţiune de amploare organizată la Vâlcea în privinţa traficanţilor de droguri, după capturarea a 1,2 kilograme de heroină, acţiune în urma căreia au fost arestaţi doi traficanţi. În ambele cazuri indivizii nu au apucat să opună rezistenţă la arestare.

Fost patron de restaurant la Roma

Interesant este că italianul Franco avea nu numai o situaţie materială foarte bună, dar avusese chiar şi un restaurant la Roma înainte de a se hotărî să se mute în România, iar vâlceanul a deţinut o firmă de materiale de instalaţii sanitare şi, o bună bucată de vreme, a fost plecat din ţară, în Irlanda. Amândoi erau doar consumatori ocazionali de droguri. “Nu aveau o situaţie materială precară, aşa că nu se poate motiva faptul că acesta ar fi motivul pentru care s-au apucat de trafic. Cred că abia acum căutau o piaţă pentru droguri în Vâlcea. Ecstasy este un drog de lux, se consumă în lumea bună, în general la petreceri şi creează exacerbarea psihică a puterii şi plăcerii, cu efecte fizice.” – spun poliţiştii care s-au ocupat de caz. La rândul său, comisarul şef Adrian Cazan a apreciat că, la Vâlcea drogurile nu sunt doar în oraş. “Au intrat în curte şi puţin mai lipseşte ca acestea să nu pătrundă în casă.” – spune acesta. Cei doi traficanţi au fost şi ei arestaţi pentru 29 de zile şi riscă o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 20 de ani de închisoare. Ambii traficanţi erau urmăriţi de foarte multă vreme.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe