Debut cu victorie în Liga a II-a

luni, 27 august 2007

Trupa lui Bondrea a trecut la limită de Corvinul Hunedoara

Debut cu victorie în Liga a II-a

• marţi începe lupta şi pe celălalt „front”, al Cupei României, cu o deplasare lejeră la Balş

Cu Marian Bondrea la timonă şi cu o echipă aproape nouă, CSM Rm. Vâlcea a pornit sâmbătă la un nou drum în Liga a II-a. Trupa lui Bondrea a debutat pe Arena  Hidroelectra din Nord, o bază cochetă, excelent pusă la punct de oamenii preşedintelui Gheorghe Bucuroiu. Adversară, formaţia Corvinul Hunedoara, grupare ce ne-a învins în ambele meciuri disputate în campionatul trecut. În debutul meciului, la care au asistat circa 800 de spectatori, observatorul bucureştean Ion Cristea a înmânat oamenilor de la CSM trofeul fair – play, oferit de Federaţia Română de Fotbal pentru modul sportiv cu care a evoluat în ediţia trecută de campionat. Este o palidă consolare pentru pierderea promovării de către gruparea din Zăvoi. 

Boroiban de trei puncte

Bondrea începe cu o mutare surpriză, titularizându-l încă din primul minut în poartă pe juniorul Râmniceanu. „Municipalii” încep bine şi, în minutul 9, au prima ocazie ratată de sârbul Vidakovic. În minutul 11 vine riposta oaspeţilor. Lovitură liberă de la 20 metri lateral stânga, execută Vidan, dar tânărul Râmniceanu scoate de sub bară. În minutul 26 se deschide scorul. Melcea face o cursă pe dreapta, centrează şi Boroiban trimite cu capul în plasa porţii lui Pascal. Cu patru minute înainte de pauză, acelaşi Boroiban, din 6 metri, nu reuşeşte să-l învingă pe Pascal.

Repriză anostă

Şi repriza secundă începe în forţă pentru CSM. În minutul 53, Onofrei centrează de pe stânga, dar Vidakovic ratează întâlnirea cu mingea din 6 metri. În minutul 61, Onofrei încheie cu şut peste poartă o fază lucrată frumos de „municipali”. În minutul 75, „municipalilor” le trece glonţul pe la ureche. Fotescu putea egala, dar şutul său din 18 metri ocoleşte spaţiul porţii lui Râmniceanu. Cu şase minute înainte de final, Vâlcea putea face 2-0, însă şutul lui Onofrei e scos de Pascal în corner.

Date tehnice

CSM a jucat în acest meci în formula: Râmniceanu – Stanca, Cilean, Terry, Visa, Melcea, Pasăre, Boroiban, Onofrei, Vidakovic, Cercel. Au mai jucat Sergiu Popescu, Vlăduţi şi Mocioacă. Antrenor Marian Bondrea. Corvinul a jucat în formula Pascal – Guinea, Irina, Haţegan, Blaga, Vidan, Găman, Pavel, Danciu, Cristian, Fotescu. Au mai jucat Duralia şi Nicolae. Antrenor Ion Alexoi. Partida a fost condusă de bucureşteanul M. Ene, la centru, I. Olteanu, din Bucureşti, şi G. Stroe, din Piteşti, fiind asistenţi.

Pornim şi în Cupă

La mijlocul acestei săptămâni, CSM are de disputat la Balş un meci important în Cupa României. Echipa gazdă este nou promovată în Liga a III-a, aşa că, în mod normal, vâlcenii nu ar trebui să piardă acest joc. Dacă va trece de Balş, echipa lui Bondrea mai are un singur hop înaintea şaisprezecimilor, acolo unde ar urma să aibă adversară de Liga I. Anul trecut, CSM-ul a avut parte de o asemenea onoare, însă a disputat partida cu Rapid Bucureşti în Capitală, lipsindu-i pe vâlceni de plăcerea de a vedea un astfel de meci în Zăvoi. (Ionel GEREA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe