„Păsările de noapte” fac închisoare dacă nu-şi părăsesc cuiburile

joi, 12 iulie 2007

 Vin vremuri grele pentru prostituatele de pe Valea Oltului

 

„Păsările de noapte” fac închisoare dacă nu-şi părăsesc cuiburile

 

În ultimele zile tot mai multe acţiuni ale poliţiştilor, ale jandarmilor, ale poliţiei comunitare au avut ca ţintă prostituatele de pe Valea Oltului. Dacă până acum fetele erau amendate contravenţional, de vreo două săptămâni încoace poliţiştii le întocmesc dosare penale, unele dintre ele ajungând deja la al doilea dosar în numai câteva zile, pentru săvârşirea prostituţiei. Astfel, de la amenzile contravenţionale se ajunge la sancţiuni administrative, care sunt foarte strict urmărite şi care trebuiesc plătite. Dacă fapta se repetă, instanţa poate condamna chiar cu închisoare pe „păsările de noapte” care nu renunţă la practicarea celei mai vechi meserii din lume.

Ani de zile, atât poliţiştii cât şi jandarmii vâlceni s-au luptat cu morile de vânt, dând amenzi contravenţionale cu ghiontura la fetele care îşi fac veacul prin parcările de pe Valea Oltului. Nici nu apucau bine să plece dubele cu “mascaţi”, că cele sancţionate se întorceau la vechea meserie. Altele care reuşeau să fugă prin păduri îşi reluau îndeletnicirile. Şeful Poliţiei Călimăneşti, cms. şef Emil Găitănaru, cel care a întocmit primele dosare penale prostituatelor, ne-a spus de ce a fost nevoit să recurgă la metoda trimiterii la Parchet a cauzelor cu femeile care se prostituează pe Valea Oltului: “În timpul acţiunilor poliţiştii sunt mereu ironizaţi, luaţi în zeflemea, desconsideraţi, persiflaţi şi asta pentru că sancţiunile contravenţionale nu le plăteau niciodată, ele întorcându-se cu aceeaşi dezinvoltură să practice prostituţia. La ultima acţiune pe care poliţiştii din Călimăneşti am efectuat-o duminică noaptea, am descoperit şase persoane de sex feminin, care se prostituau în zona popasurilor şi localurilor de pe raza localităţii. Uneia dintre ele, Elena Ciucur, i-am făcut dosar penal în urmă cu două săptămâni, dar n-a avut nici un efect. Îi vom face din nou şi este foarte posibil, ca pentru repetarea abaterii, dosarul să ajungă în instanţă şi să fie sancţionată cu închisoare, cu suspendare”, a spus şeful Poliţiei Călimăneşti.

Poliţiştii se tem ca prostituatele să nu fie omorâte şi aruncate în Olt

Duminică, cele şase “păsări” au fost săltate din preajma unui june şofer... român. L-au mirosit că are ceva parale, iar la masa lui fetele se adunaseră ciorchine. Dacă pentru străini, preţul este de 25-30 de euro, pentru români, variază între 30 şi 50 lei, dar dacă pică unul mai înstărit, preţul creşte în funcţie de buzunarul clientului. “Când şoferul de tir român s-a văzut înconjurat de poliţişti, a zbughit-o ca din puşcă. Pericolul care ne paşte este şi altul. Se poate întâmpla să ne confruntăm cu situaţii de fete care să fie omorâte şi aruncate în Olt. Riscul este foarte mare şi scandalul ar fi unul de proporţii, mai ales că până la descoperirea cadavrului autorul poate să fie la sute de kilometri distanţă. Făcându-le dosare penale, încercăm să limităm fenomenul pe Valea Oltului, procedeul fiind preluat şi de Poliţiştii oraşului Brezoi, care au în aria de competenţă localuri şi parcări unde se produce acelaşi fenomen. Multe dintre cele care se prostituează au copii acasă, una dintre ele ne-a declarat că a venit în parcări la doar trei zile după ce a născut. Printre ele există unele care îşi arogă rolul de lider, aşa cum a fost cazul Ioanei Graetch, de 30 de ani, din Drăgăşani”, a spus cms. şef Găitănaru.

Şansa de a câştiga un colţ de pâine

Jandarmii vâlceni au avut o “recoltă” şi mai bogată, în parcările luate la puricat pe Valea Oltului, au găsit 15 fete care-şi puneau nurii la bătaie camionagiilor turci. Acestea aveau vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani. Jandarmii au dat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.000 lei. fetele sunt fie localnice, fie venite din mai toate zonele ţării, “raiul” de pe Valea Oltului atrăgându-le ca un magnet. Alina Lavinia Câmpeanu (20 ani), din Corabia-Olt ne-a spus: “Nu avem de unde câştiga o pâine aşa că aceasta este o oportunitate pentru noi”. Majoritatea invocă lipsa locurilor de muncă, şi îşi deplâng propria soartă. Una spune că vine la produs chiar dacă este gravidă. O alta vine că este trimisă de soţul ei şi astfel, “fiecare pasăre de noapte pe glasul ei piere”.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe