Vâlcenii finanţează ONG-urile

duminică, 10 iunie 2007

Vâlcenii finanţează ONG-urile

12.624 de vâlceni au direcţionat 2% din impozit spre organizaţiile non-profit

Conform statisticilor de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, în acest an mult mai muklţi vâlceni au decis să finanţeze organizaţiile non-profit. Astfel, 12.624 de contribuabili vâlceni au direcţionat 2% din impozitul pe veniturile obţinute în anul 2006 spre entităţi nonprofit (asociaţii sau fundaţii), în vederea sponsorizării activităţii acestora. În anul 2006, Fiscul vâlcean a înregistrat opţiunile a 9.416 de contribuabili, dintre care 8.220 au depus „Cererea privind dispunerea unei sume de până la 2% din impozitul anual”, cod 230.
În anul precedent, vâlcenii au optat pentru transferarea sumei totale de 254.207 lei din conturile bugetare ale trezoreriilor către 307 entităţi nonprofit. În acest an, numărul vâlcenilor care au depus cererea cod 230, a crescut la 12.624, creşterea fiind de 153%.
După consolidarea bazelor de date cu veniturile realizate de persoanele care au domiciliul în Vâlcea şi au realizat venituri atât în judeţ, cât şi în afara lui, şi finalizarea prelucrării „Declaraţiilor speciale privind veniturile realizate”, cod 200, prin care au fost exprimate opţiuni de redirecţionare a 2% din impozitul pe venituri, va fi stabilit numărul total al cetăţenilor care au optat pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit, precum şi suma care urmează a fi transferată entităţilor nonprofit în anul 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe