Doi fraţi scandalagii acuză poliţiştii că i-au bătut la o discotecă

joi, 21 iunie 2007

 Doi fraţi scandalagii acuză poliţiştii că i-au bătut la o discotecă

• locuitorii din Brezoi vor să cheme televiziunile centrale pentru a scăpa „de ai lu’ Oloaga”, care le fac zile negre

La sediul redacţiei nostre au venit în urmă cu câteva zile, fraţii Cosmin şi Tiberiu Cristea, din oraşul Brezoi. Supăraţi nevoie mare, cei doi juni ne-au arătat un certificat medico-legal, din care rezulta că unul dintre ei, Cosmin (21 ani) a fost bătut şi avea nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale. El acuza faptul că a fost bătut de poliţiştii din localitate. Mai mulţi localnici spun că “ai lu’ Oloaga” sunt tineri extrem de recalcitranţi, au foarte multe amenzi şi oamenii vor să scape de ei, singura metodă fiind să cheme televiziunile centrale pentru a face presiuni şi a-i aresta. Poliţiştii le-au întocmit dosare penale pentru ultraj, spunând că au leziuni pentru că s-au bătut la discotecă cu alţi tineri.
Extrem de revoltaţi, Cosmin şi Tiberiu Cristea au venit la redacţia din Râmnicu Vâlcea, primul dintre ei acuzând poliţiştii din Brezoi că l-au bătut cu bestialitate în imediata vecinătate a unei discoteci situată în plin centrul urbei. Pe certificatul medico-legal al lui Cosmin, medicul legist a concluzionat că leziunile pe care junele le avea la nivelul omoplatului, pe gât şi la umăr ar necesita 7-8 zile de îngrijiri medicale. Cosmin s-a lăsat pozat, arătându-ne semnale, care, potrivit spuselor lui ar fi provenit de la bătaia administrată de doi dintre poliţiştii din Brezoi: “Mă aflam cu soţia, verişoara şi soacra mea la discotecă, când, câţiva indivizi, de-ai lu’ Filmache, fiind beţi, mi-au zis să ies afară, fiind provocat la scandal. L-am chemat pe fratele meu Tiberiu, care a venit să mă ia cu maşina să plecăm din zonă. Între timp a venit Poliţia, cu un Logan, iar doi dintre poliţişti, m-au urcat în autoturism şi au început să mă lovească. «Ce mă tu dai în poliţist?!» a zis unul dintre ei şi a sărit cu picioarele pe mine. M-au ameninţat că dacă vin şi spun la presă, îmi vor face dosar penal pentru ultraj şi voi plăti o amendă de 3.000 de RON. Îmi căra la palme, eu plângeam şi el îmi spunea să tac că mă aud vecinii. M-au lovit în cap şi am ameţeli. Trebuie să fac o tomografie, dar îmi trebuie 280 ca să o plătesc. Eu vreau să-i dau în judecată pe cei doi pentru bătaia care am primit-o şi care a fost confirmată de medicul legist”, a spus Cosmin.

Poliţiştii le-au făcut dosar penal pentru ultraj

Şeful Poliţiei Brezoi, cms. Petre Diţoiu, ne-a spus: “În dimineaţa respectivă (10 iunie, n.r.) poliţiştii Dan Teodor şi Naum Daniel, la sesizarea unui cetăţean, au mers să aplaneze un scandal la discoteca din centrul localităţii. Cei doi fraţii i-au înjurat pe oamenii noştri, i-au ameninţat că nu ei fac dreptatea, iar când unul dintre fraţi, Cosmin, a fost băgat în maşina Poliţiei, celălalt, Tiberiu, a sărit în spatele unuia dintre poliţişti. Cei doi au dat cu picioarele în portiera maşinii şi au continuat seria ameninţărilor, spunând că îi dezbracă de ţinuta militară pe oamenii noştri. Ajunşi la sediu, Cosmin a lovit cu capul în fişetul din încăpere. Leziunile pe care acesta le are pe certificatul medical nu provin de la bătaia poliţistului, ci de la faptul că acesta s-a bătut cu alţi tineri, motiv pentru care au şi intervenit poliţiştii noştri. Unul dintre subofiţeri le-a întocmit dosar penal pentru ultraj, actele premergătoare fiind înaintate parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi. Fraţii Cristea sunt cunoscuţi ca tineri extrem de agresivi, care au fost deseori implicaţi în scandaluri şi au primit numeroase amenzi”, a spus mai marele Poliţiei Brezoi.

Amenzi cu ghiontura pentru scandaluri

Tot mai mulţi locuitori din Brezoi s-au arătat nemulţumiţi de “spectacolul” pe care cei doi fraţi îl fac în oraş. Mihai Gheorghe (62 ani), care locuieşte pe aceiaşi scară cu cei doi, ne-a spus: “Întrebaţi toţi şefii de localuri din zonă, ce cred despre cei doi şi veţi afla că lumea este extrem de nemulţumită de scandaluri pe care le fac cei doi. Am ajuns în situaţia în care vrem să ne adunăm brezoienii şi să chemăm televiziunile centrale pentru a face presiuni să-i aresteze pe cei doi. Cred că urmare a  scandalurilor provocate au de plătit amenzi de peste 40.000 RON. Se bat cu oricine şi din te miri ce. De multe ori sunt înarmaţi cu săbii şi pari. Unul dintre ei l-au bătut pe al lui Trăistaru, omul având 40 de zile de îngrijiri medicale şi instanţa le-a dat şase luni de închisoare, cu suspendare. Am ajuns să nu mai putem ieşi în oraş din cauza lor. La blocul în care locuiesc şi eu au spart toate geamurile. Veniţi la Brezoi şi oamenii vor ieşi cu mic cu mare să vă spună câte trebuie să îndure din cauza lor!”. Procurorii, judecătorii dar şi martorii şi părţile implicate în această dispută de la discoteca din Brezoi vor trebui să dea un verdict şi să afle cine se face vinovat. Un lucru rămâne însă cert! Scandalurile făcute de cei doi au revoltat brezoienii, care vor linişte în urbea lor.
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe