Român arestat şi extrădat în Italia pentru complicitate la tâlhărie

joi, 17 mai 2007

Român arestat şi extrădat în Italia pentru complicitate la tâlhărie

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea, Nicolae Elvis Kadi (38 ani) a fost arestat marţi de poliţiştii vâlceni, urmând să fie extrădat autorităţilor italiene, unde va fi cercetat pentru complicitate la tâlhărie. Părinţii tânărului l-au luat pe „nu ştiu” în braţe, spunând că fiul lor este major şi îşi poartă singur de grijă.
În comunicatul de presă de ieri al IPJ Vâlcea se anunţa ieri, foarte sec, că: “În data de 15.05.2007, Curtea de Apel Piteşti a înaintat la IPJ Vâlcea, mandatul european de arestare, emis de autorităţile italiene pe numele lui Nicolae Elvis K. În cursul aceleiaşi zile (15.05.n.r.) în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii Compartimentului Urmăriri, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, acesta a fost depistat, reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, în vederea arestării şi extrădării”. Cum era firesc, am încercat să aflăm mai multe amănunte despre acest caz, şi am mers pe strada Dacia, în blocul unde locuieşte Nicolae Elvis Kadi. Câţiva vecini au rămas foarte miraţi că tânărul de pe scara lor a fost arestat. “Era un băiat bun, discret şi nu prea ştim cu ce se ocupa. Noi nu credem că s-a întâmplat aşa ceva. Pe aici pe scară nu avea prieteni de care să fie foarte apropiaţi. O bună bucată de vreme nu l-am văzut, dar a apărut acum o lună”, spune una dintre femei.

Părinţii celui arestat îl iau pe „nu ştiu” în braţe

Am sunat apoi la uşa unde locuia Kadi, iar mama acestuia a ieşit în uşă şi pentru câteva minute cât a durat discuţia a părut foarte contrariată. “Aici nu locuieşte nici un Kadi...  Da... Nicolae Elvis este fiul meu! Este viaţa lui, este un om însurat, eu nu ştiu nimic despre ce s-a întâmplat în Italia, nu mai ştiu nimic despre el. A lucrat ca operator chimist la Oltchim, iar în Italia a lucrat în legumicultură. Altceva nu vă pot spune”, şi femeia, profund marcată de cele întâmplate, ne-a închis uşa, fără patimă şi ură ci profund marcată. Pe scara blocului, în urma noastră coboară o tânără care ţine cu tot interesul să intre în vorbă cu noi. “ Nicolae Elvis  este un tip independent, care are viaţa lui. Este căsătorit aşa că povestea cu tâlhăria în Italia nu este adevărată. Atunci era în România”, încearcă juna să-i găsească un alibi forte. O întrebăm când a fost perioada în care s-a produs presupusa tâlhărie în Italia, pentru a afla cât a stat Kadi în România, dar tânăra spune că n-are nici o legătură întrebarea noastră, alibiul părând unul extrem de naiv. Ne repetă că cel arestat este un tip cu bani, independent, aşa că “lăsaţi-i în pace pe părinţi săi, Elvis este nevinovat” şi repetă de nenumărate ori că este “nevinovat”. Autorităţile italiene au trimis la nivel de ambasadă mandatul de arestare, care a ajuns la Curtea de Apel Piteşti şi apoi a fost pus în aplicare de poliţiştii vâlceni. La arestare Kadi (după numele soţiei, fost Pătru) nu a opus rezistenţă, el fiind ridicat de la domiciliu din strada Dacia şi transportat apoi în arestul Curţii de Apel de la Piteşti. El urmează să fi extrădat autorităţilor italiene, pentru  complicitate la tâlhărie, faptă comisă în anul 2004, pe teritoriul Italiei.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe