Fotbalul în Liga I, handbalul în Liga Campionilor!

duminică, 6 mai 2007

 Primarul Mircia Gutău susţine obiectivele sportului vâlcean:

 

Fotbalul în Liga I, handbalul în Liga Campionilor!

 

Sportul vâlcean trăieşte în acest an, 2007, unul dintre cele mai frumoase şi interesante episoade ale existenţei sale. Prin handbal şi prin fotbal, dar şi prin baschet, putem să ajungem la nivelul anilor ‘80-’90. Doar voleiul la nivel de senioare bate pasul pe loc... Existând susţinerea autorităţilor, activitatea sportivă poate să cunoască o dezvoltare firească, aşa cum se întâmplă, de exemplu, în Constanţa. Alături de efortul autorităţilor, sprijinul principalilor sponsori - Oltchim în handbal, Urban în fotbal şi CET Govora în baschet - reprezintă garanţia nu doar a prezenţelor la primul eşalon valoric al întrecerilor interne, ci şi obţinerea unor performanţe aici şi, de ce nu, pe plan european. Primul pas făcut aparţine, cum era de aşteptat, handbalului. Tocmai de aceea, în discuţia următoare cu primarul Mircia Gutău, artizanul unor ambiţioase proiecte de susţinere a activităţii sportive vâlcene, o să începem cu handbalul şi cu sportul rege, fotbalul, convinşi fiind că domnia sa va accepta în viitorul apropiat să continuăm dialogul referindu-ne şi la alte sporturi. Indiscutabil, din momentul în care a intrat în administraţia publică locală, chiar şi când a fost viceprimar al Râmnicului, dar mai ales de când este primul edil al oraşului, Mircia Gutău a demonstrat că a fost şi rămâne alături de sport. Nu numai că a fost, dar l-a şi sprijinit, din acest punct de vedere sportul vâlcean având doar de câştigat. Fost mare sportiv de performanţă, Gutău demonstrează că, atunci când se vrea, de la vorbe la fapte nu e un drum atât de lung, precum au arătat alţii. Prezent la festivitatea de premiere a echipei de handbal Oltchim când gruparea lui Tadici şi-a adjudecat cel de-al treisprezecelea titlu naţional, Mircia Gutău a vorbit despre „galacticele” noastre, dar şi despre echipa de fotbal CS Municipal, care după 20 de ani poate readuce Vâlcea în prima divizie.

 

- Domnule primar, ce spuneţi, avem echipă de Europa?

 

Cu siguranţă, avem! Avem o echipă senzaţională, avem o echipă de antrenori senzaţionali, să nu mai vorbim de conducerea clubului şi de sponsorul principal, respectiv Societatea Comercială Oltchim. Eu sunt convins că vom câştiga şi Cupa Cupelor. Am promis că vom acorda un sprijin important şi vom face acest lucru, dar toate laudele şi toate meritele revin sponsorului principal, Oltchim-ului, şi domnului director Roibu, pentru faptul că în această perioadă de tranziţie care nu se mai termină, totuşi avem şi oameni sufletişti care susţin o echipă la un astfel de nivel. Felicitări antrenorilor, felicitări fetelor, sunt extraordinari!

 

- Să vă întreb şi de fotbal. Aţi dat „verde” la promovare pentru CSM?

 

Cu siguranţă! Eu niciodată n-am interzis performanţa. Am spus doar că în acest an obiectivul meu principal pentru CSM este clasarea în primele şase lucruri, iar dacă echipa merge foarte bine, aşa cum a făcut dovadă, voi sprijini cu tot ceea ce este necesar ca echipa să promoveze în Divizia A. În cazul în care va promova, eu vă asigur că vom avea şi resurse ca să-i ţinem în primul eşalon. Pentru că am investit foarte mult în baza materială, am transformat baza din Zăvoi în doi ani şi jumătate în ceea ce nici eu nu credeam. Aş vrea să vă spun că la Zilele Râmnicului, pe 29 iulie, va fi totul la cheie, inclusiv teren cu sistem de irigaţie şi cu sistem de drenaj, inclusiv pista pentru atletism, apoi sala de atletism, care este făcută, apoi terenul doi, pe care l-am făcut anul trecut, deci totul la cheie. Şi atunci eu zic că râmnicenii merită o echipă în Divizia A.

 

- Sunt destule voci care spun că nu suntem pregătiţi pentru Divizia A…

 

Ştiu că există foarte multe voci, că nu vom avea cu ce s-o susţinem, dar eu i-aş ruga pe cei care sunt pesimişti să-şi vadă de treaba lor. Eu am capacitatea să adun oamenii în jurul echipei de fotbal şi sunt convins că o vor face, în cazul în care echipa va promova. Dar, vreau să anunţ pe această cale că niciodată nu voi fi de acord să plătim ca să promovăm. Promovăm doar pe valoare. Dar, dacă vom promova pe valoare, repet, cu siguranţă o vom susţine în Divizia A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe