Criminalii din Gardă

miercuri, 30 mai 2007

Criminalii din Gardă

Sute de firme din ţara noastră, majoritatea din Argeş şi din Vâlcea vor simţi din plin lovitura dată de nişte mercenari din birouri, care acţionează sub comanda unui ministru udemerist Attila Korodi.  Închiderea Rafinăriei Arpechim Piteşti provoacă în lanţ închiderea a mai mult de jumătate din activitatea Oltchim, combinatul din Râmnicu-Vâlcea estimând pierderi lunare de 30 de milioane de euro. Cele două combinate, Arpechim şi Oltchim, depind unul de celălat. Închiderea rafinăriei va duce la închiderea a mai mult de jumătate din activitatea Oltchim.

Potrivit directorului general al Oltchim, combinatul cumpăra de la rafinărie etilenă şi propilenă pentru prelucrare, iar cum transportul etilenei este interzis pe calea ferată, iar pe plan european există o criză majoră a acestui produs. „Cel mai grav este faptul că această închidere, venită peste noapte, ne face să pierdem piaţa, să ne pierdem clienţii, contractele, lucruri pentru care am muncit în ultimii 15 ani“, a punctat Roibu.

El a mai arătat că reducerea activităţilor Oltchim va afecta şi furnizorii săi CET Govora şi exploatarea minieră de sare şi calciu. „Totodată, toată economia românească va avea de suferit. Va trebui să importăm sodă caustică şi acid clorhidric, pentru că Oltchim nu-şi mai poate acoperi livrările“, a adăugat directorul general al combinatului.

Roibu a mai spus că, în toate ţările europene, autorităţile de mediu reanalizează termenele date companiilor pentru îndeplinirea cerinţelor şi se feresc să ia decizii radicale pentru a nu afecta economia. Autorizaţia de mediu a Rafinăriei Arpechim din Piteşti a fost suspendată de funcţionari cu mintea îngustă şi fără inimă de români de la Garda de Mediu măsura atrăgând după sine sistarea activităţii de producţie pentru o perioadă de până la şase luni. Mii de oameni, majoritatea capi de familii , îşi vor pierde, să sperăm că doar temporar, locurile de muncă. Zeci de firme mici sunt legate direct de cele două combinate. Vor ajunge oameni în şomaj, nivelul de trai va scădea, administraţiile locale vor strânge mai greu şi mai puţini bani din taxe şi impozite, sute de familii vor rămâne restante la plata utilităţilor şi îşi vor plăti greu ratele la bănci. Magazinele se vor goli, nivelul vânzărilor va scădea pentru aproape toate firmele din zonă. Vor câştiga în schimb, sume imense, speculatorii de pe piaţa bursieră, în special cei care au vândut masiv acţiuni Oltchim şi care acum vor putea cumpăra un număr dublu poate. Vor mai câştiga câteva societăţi, majoritatea cu capital străin, care-şi vor mări producţia şi vor vinde produsele rafinate mai scump. Toţi cei care au societăţi comerciale ştiu bine ce fac cei din Garda de Mediu. Şi primarii ştiu bine cum se primesc amenzi de la aceşti funcţionari plătiţi cu banii noştri, plătiţi bine, pentru a-şi bate joc de noi.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe