Şeful Consiliului Judeţean, la cuţite cu Pătru şi Gutău

luni, 12 martie 2007

Război în administraţie

Şeful Consiliului Judeţean, la cuţite cu Pătru şi Gutău

• Dumitru Buşe îl avertizează pe peremist să-şi ţină gura • primarul Râmnicului nu crede în proiectele preşedintelui CJ

Conflictul dintre preşedintele Consiliului Judeţean, conservatorul Dumitru Buşe şi vicepreşedintele acestei instituţii, peremistul Nicolae Pătru, continuă cu noi acuze de-o parte şi de alta. După ce Pătru l-a acuzat pe Buşe că promovează anumite firme pentru câştigarea unor licitaţii pentru drumurile din judeţ, acesta din urmă a ameninţat cu dezvăluiri importante care îi vor închide definitiv gura peremistului. Pe de altă parte, Dumitru Buşe poartă un război al declaraţiilor cu primarul Râmnicului, Mircia Gutău, pe tema zonei metropolitane.

Avertisment

Deşi iniţial s-a abiţinut să comenteze pe marginea acuzaţiilor lansate de Nicolae Pătru pe motiv că a început Postul Paştelui, preşedintele Consiliului Judeţean a lansat totuşi un avertisment la adresa acestuia. „Domnul Pătru a făcut încă o eroare. Cineva care este odihnit în permanenţă, inovează. După Paşti, am să vă pun la dispoziţie nişte documente şi o să vă îngroziţi. O să-l stopez eu foarte curând pe Pătru când i-oi arăta un document! Şi i-am spus acest lucru...”, a declarat şeful CJ Vâlcea în cadrul unei conferinţe de presă. Buşe nu l-a iertat nici pe directorul general al RAJDP, Otto Cremarenco, acuzându-l pe acesta că a participat la o licitaţie cu Tunele Braşov, fără a cere acordul conducerii Cj sau măcar Consiliului de Admnistraţie. „Cremarenco nu e pe pământul lui, pe moşia lui. Trebuia să ceară aprobarea Consiliului de Administraţie. Nici domnul Cîlea, care se ocupă de RAJDP, nu a ştiut de acest lucru”, a mai spus Buşe. De menţionat este faptul că Otto Cremarenco a lucrat la Tunele Braşov.

Schimb de replici

Ultimele săptămâni au dus şi la o răcire a relaţiilor între Dumitru Buşe şi primarul Râmnicului, Mircia Gutău. Acesta din urmă a catalogat ideea lui Buşe de realizare a unei zone metropolitane drept un vis frumos, dar pentru care nu există bani. În replică, Buşe l-a sfătuit pe Gutău să nu mai trateze primăria ca pe o proprietate privată şi să înveţe să asculte şi părerile altora. Primarul nu s-a lăsat mai prejos şi a catalogat investiţiile de la Centrul Expoziţional Seaca şi la noul sediu al Teatrului „Anton Pann” ca fiind inutile. „Aşa cum el nu crede în anumite proiecte ale primăriei, nici eu nu cred în unele dintre proiectele sale. Nu cred nici în centrul se la Seaca şi nici că ar fi trebuit să facem un teatru atât de mare în Râmnicu Vâlcea”, a spus primarul în cadrul unei conferinţe de presă.

• Octavian HER├×A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe