Record de copii abandonaţi în maternitate

joi, 1 martie 2007

Record de copii abandonaţi în maternitate

 

• La Drăgăşani a fost abandonat doar un nou-născut

 

Tot mai mulţi copii sunt abandonaţi de mamele lor în maternitate. La Vâlcea, nouă copii au fost abandonaţi de la începutul anului, în timp ce la Drăgăşani s-a înregistrat doar un singur caz de acest fel. În prima lună a anului 2007, la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea au fost abandonaţi cinci copii, dintre care doi provin din familii de etnie rromă şi trei români.

 

Mame ireponsabile

Toţi copilaşii sunt sănătoşi, dar mamele lor nu vor pur şi simplu să-i crească, astfel că îi lasă în grija statului. În februarie patru fetiţe au fost abandonate la Vâlcea. La Maternitatea din Drăgăşani a fost părăsit un singur bebeluş de la începutul acestui an, imediat după naştere. În general, copiii abandonaţi în curtea statului aparţin unor familii dezorganizate din Drăgăşani, Băbeni, Mădulari, Vlădeşti, Păuşeşti-Măglaşi şi din Râmnicu Vâlcea.

 

Daţi în grija asistenţilor maternali

Unul dintre micuţii abandonaţi se află încă în spital, ceilalţi fiind însă daţi în grija asistenţilor maternali. „În patru cazuri de abandon, paternitatea copiilor este nerecunoscută, nou născuţii provenind din localităţile Băbeni, Mădulari, Păuşeşti-Măglaşi, Vlădeşti şi Râmnicu Vâlcea. Micuţii au fost daţi în plasament la asistenţii maternali.” – a apreciat directorul adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Vâlcea, Roxana Radu. Faţă de anul trecut când au fost înregistrate 22 de astfel de cazuri, anul 2007 a început cu un număr prea mare de abandonuri în nici două luni.

 

Nici alocaţia nu le încurajează pe mame

Numărul de bebeluşi abandonaţi imediat după naştere în acest an este îngrijorător, dat fiind faptul că alocaţia acordată de stat pentru un copil sub doi ani este, în prezent, de 200 de lei, la care se mai adaugă un trusou, în valoare de 150 de lei.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe