Steaua - amical în Zăvoi înaintea confruntării de la Sevilla, din Cupa UEFA

luni, 12 februarie 2007

Steaua - amical în Zăvoi înaintea confruntării de la Sevilla, din Cupa UEFA

 

Ceea ce trebuia să se întâmple anul trecut s-a întâmplat anul acesta: Steaua „UEFAntastică” a venit să dispute un meci amical în Zăvoi. Acum, trupa antrenată de Cosmin Olăroiu a fost cotată şi mai bine faţă de 2006, pentru că venea după o participare în Liga Campionilor, iar un astfel de prilej nu putea fi ratat de către iubitorii fotbalului vâlcean. Peste 10 mii de suporteri au luat cu asalt tribunele bătrânului stadion „1 Mai”, cochet aranjat şi rebotezat în „Municipal”. Dacă din punct de vedere financiar amicalul cu Steaua a reprezentat o reţetă de succes, mediatic nu se poate spune acelaşi lucru. Dovadă în acest sens stă faptul că, normal, Steaua a fost mult mai aplaudată în Zăvoi decât CSM-ul, iar vâlcenii îşi trec în palmaresul meciurilor amicale un nou eşec, 0-3, după acel 0-7 cu Rapid Bucureşti.

 

Vâlcenii au rezistat o oră

 

Antrenorul Costel Pană spunea că, după eşecul din Giuleşti, nu se poate aştepta la altceva decât la o înfrângere şi cu Steaua Bucureşti, dar vrea măcar să vadă din partea jucătorilor săi că se dăruiesc pe teren şi luptă cu ardoare. Degeaba au rezistat mai bine de o oră vâlcenii, pentru că presa sportivă de specialitate n-a tratat echipa noastră cu interes. Şi pentru că meciul a fost văzut de aproximativ 10.000 de suporteri, are rost să mai detaliem desfăşurarea meciului doar în măsura în care vrem să evidenţiem un aspect: CSM-ul n-a interesat pe nimeni! Din lotul grupării vâlcene a atras atenţia, conform cronicilor publicate în presa centrală sau pe site-urile celor mai importante ziare, doar portarul Florin Pampea. Era şi normal să fie aşa, pentru că dominarea cvasi-totală, tactică şi teritorială a adus în unele momente minutul şi ocazia de gol la poarta vâlcenilor.

 

Steaua a rulat întreg lotul

 

Steaua a început amicalul contra echipei CSM Râmnicu Vâlcea în următoarea componenţă: Cernea – Stancu, Goian, Ghionea, G. Coman – Paraschiv, Rădoi, Boştină – Nicoliţă, Thereau, Cristocea. Prima ocazie mai clară de a deschide scorul are loc abia în minutul 10, atunci când Pampea a salvat deschiderea scorului de către Ghionea. La puţin timp, Nicoliţă l-a lansat pe Thereau, dar francezul a fost blocat de acelaşi excelent Pampea, portarul vâlcean respingând şi reluarea lui Paraschiv, venită tot după o centrare de la Bănel Nicoliţă. Ultima ocazie de gol i-a aparţinut lui Gigel Coman, însă acesta a şutat pe lângă poartă, astfel că la pauză era un nesperat 0-0.

 

Vali Badea a salvat Steaua

 

În repriza a doua, echipa campioană a României, Steaua Bucureşti, a început cu câteva mici schimbări. P. Marin a luat locul lui Gigel Coman, Ovidiu Petre pe-al lui Boştină, iar Vali Badea a intrat în locul lui Cristocea. Cu alte cuvinte, în fiecare linie de câmp câte o schimbare. Dominarea stelistă a devenit cvasi-totală. S-a jucat practic la o singură poartă: cea apărată de Florin Pampea. Acesta s-a remarcat când a scos cu un plonjon perfect mingea reluată cu capul de către Goian, după o nouă centrare a lui Nicoliţă. Acelaşi „servant” centrează, Bănel îi trimite excelent mingea către Vali Badea, dar lovitura acestuia de cap este respinsă de pe linia porţii. Chiar dacă Thereau a fost şi el blocat când să deschidă scorul, nimeni n-a reuşit să se mai opună golului atunci când centrarea lui Ovidiu Petre a fost reluată cu capul de Vali Badea, care a trimis mingea în vinclul porţii lui Pampea. Deloc surprinzător, golul lui Badea a fost primit cu ovaţii şi urale de spectatorii din Zăvoi.

 

Cel mai aşteptat moment: a revenit Iacob

 

Simţind simpatia de care se bucură Steaua în rândul unui public spectator dornic de fotbal de calitate, antrenorul Cosmin Olăroiu a plusat şi a preferat şi schimbări de mare efect. A scos din teren vedetele, pentru a permite intrarea alături de Croitoru şi a vâlceanului Victoraş Iacob, revenit după foarte mult timp pe gazonul stadionului unde a debutat în fotbalul mare. Normal, cu o linie pur ofensivă, Steaua a continuat asaltul şi mai viguros. Mingea trimisă de Goian a „muşcat” pământul în faţa porţii lui Pampea şi a trecut peste transversală. Olăroiu a întrerupt din când în când seria de atacuri la poarta vâlceană pentru a face noi schimbări. Au mai intrat Baciu, Saban şi Ochiroşii, acesta realizând faza meciului în minutul 79, după care i-a pasat perfect lui Vali Badea, iar acesta a majorat diferenţa: 2-0. Cu două minute înainte de final, scorul a devenit un 3-0 mult mai normal şi firesc după ceea ce s-a petrecut în teren, un 3-0 pentru Steaua destul de onorabil vâlcenilor, pentru că acel 0-7 din Giuleşti prea pătase imaginea fotbalului vâlcean. Oricum, spre cinstea lor, conducătorii clubului din Zăvoi au oferit suporterilor ocazia să vadă la lucru echipa campioană, iar peste puţin timp va veni rândul campioanei unei mari iubiri, Universitatea Craiova, să poposească în Zăvoi. Din acest punct de vedere, al adversarelor, nu al scorurilor, CSM-ul şi-a respectat blazonul.

Partida cu Universitatea Craiova se va disputa sâmbătă, 17 februarie, tot în Zăvoi, şi se preconizează o prezenţă mult mai numeroasă în tribune. Până atunci, însă, echipa antrenată de Costel Pană mai are planificat să dispute un meci amical cu Gaz Metan Mediaş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe