Sentinţa de la Nurnberg: Merităm să intrăm în Liga Campionilor!

luni, 19 februarie 2007

Handbal feminin / Cupa Cupelor

Sentinţa de la Nurnberg: Merităm să intrăm în Liga Campionilor!

Oltchim a fost mai bună decât lidera din Germania, o echipă cu care ne-am putea disputa la vară dreptul de a accede în grupele Ligii Campionilor

S-a spus la finele anului trecut că Oltchim poate demonstra în faţa unguroaicelor de la Cornexi Alcoa dacă are valoarea necesară pentru a participa în cupele europene. Nu doar un egal decis de arbitri, ci şi o victorie categorică au făcut ca mulţi să spună: Oltchim ne poate reprezenta România în cupele europene, dar să nu ne entuziasmăm, pentru că Alcoa este o echipă de pluton în Ungaria. Prin urmare, am aşteptat cu emoţii fireşti noul adversar, FC Nurnberg, nimeni alta decât lidera la zi din ţara campioană mondială la handbal masculin, Germania. În perspectiva în care cele două echipe, FC Nurnberg şi Oltchim Rm. Vâlcea, vor deveni campioane în competiţiile interne din Germania şi, respectiv, România, sunt şanse foarte mari ca cele două echipe să fie faţă-n faţă în vară şi să-şi dispute accederea în grupele Ligii Campionilor. Putem concluziona că „viitorul sună bine“, conform unei celebre reclame. Iar „viitorul“ s-a prefigurat în „sentinţa“ de la Nurnberg, oraş rămas celebru prin procesul juridic de după cel de-al doilea război mondial. În handbalul feminin, prima sentinţă a fost clară: viitoarea campioană a României, gruparea Oltchim Rm. Vâlcea, este cu un pas peste liderul la zi din Germania. Calificarea în faza următoare a Cupei Cupelor se va disputa la Rm. Vâlcea şi doar o minune ar mai împiedica „galacticele“ antrenate de Gheorghe Tadici să nu învingă din nou şi în faţa unui public avid după performanţă internaţională.

Doar o dată au condus gazdele în prima repriză Încă din debutul partidei

s-a văzut că „încleştarea“ este cuvântul ce descrie cel mai bine desfăşurarea ostilităţilor. S-a jucat minute bune fără gol, Oltchim a preluat iniţiativa şi a condus aproape tot timpul, păstrând o diferenţă de două goluri până aproape de pauză, când FC Nurnberg nu doar că a egalat, ci şi - surprinzător - a preluat conducerea la un gol diferenţă. A fost foc de paie, pentru că de la vestiare a ieşit ceea ce putem spune acum, în premieră, că este Oltchim Rm. Vâlcea: cea mai bună echipă de club din handbalul feminin mondial!

Şi Herbert Muller ne-a recunoscut superioritatea

Cu o prestaţie remarcabilă  a portăriţei Luminiţa Huţupan Dinu, care a dat suflu întregii echipe, cu goluri în serie marcate de Luca, Elisei şi Maier, dar mai ales cu reuşite în momentele cheie din partea frumoasei Ionela Gâlcă, trupa lui Gheorghe Tadici a făcut legea. La 22-18 au redus pentru moment turaţia, suficient cât periculoasele nemţoaice să pună pentru ultima dată sub semnul întrebării scorul final. Oltchim a trecut imediat în avantaj şi a câştigat cu prea puţine emoţii, lăsând pentru returul de la finele acestei săptămâni ca temă să facă din nou spectacol în faţa suporterilor şi să se distreze aşa cum a făcut-o cu Cornexi Alcoa. Prima repetiţie în vederea viitoarei participări în Liga Campionilor s-a încheiat cu succes. De aici înainte vor veni meciuri mai grele şi mai echilibrate, probabil din calculul hârtiei, pentru că Tadici şi fetele sale şi-au anunţat deja intenţiile serioase de a deţine pe viitor supremaţia în handbalul feminin internaţional. La final, antrenorul Gheorghe Tadici a declarat: „Mă aşteptam să câştigăm la Nurnberg. Fetele au respectat tactica şi sunt foarte bucuros. Mai e meciul de la Vâlcea, nu suntem calificaţi, dar vreau să cred că vom învinge şi acasă“. Antrenorul neamţ de origine română al echipei FC Nurnberg, vulcanicul Herbert Muller, a avut puterea să recunoască: „Vâlcea ne-a fost net superioară. Ne-am batut cât am putut cu ele, dar mai mult nu a fost chip!“

Felicitări, Târcă!

Şi campioana en-titre a României, echipa Rulmentul Braşov, antrenată de ex-vâlceanca Mariana Târcă, a reuşit o victorie importantă în cupele europene. Întâlnind gruparea spaniolă Itxaco Estella, cea care are şi câteva foste handbaliste de la Oltchim în lot, trupa antrenată de Mariana Târcă s-a impus la Braşov, în manşa tur a optimilor Cupei EHF, cu scorul de 21-14. De la spanioloaice, cea mai bună jucătoare a fost portăriţa Ildico Kerekes-Barbu, iar ex-vâlceanca Petronela Fedorneac a marcat şi ea de două ori contra campioanei României. Returul de la finele săptămânii se anunţă a fi o simplă formalitate pentru Rulmentul Braşov, echipă antrenată de Mariana Târcă.

Liga Naţională revine în martie

Pe plan intern, Oltchim Rm. Vâlcea intră într-o perioadă de binemeritată pauză. În primul rând, la finele săptămânii acesteia, se va juca returul din Cupa Cupelor. Apoi, în Liga Naţională de handbal feminin, campionatul de va relua pe 11 martie, când în Sala Sporturilor „Traian“ din Rm. Vâlcea va sosi HC Baia Mare. Vâlcencele mai au nevoie de trei victorii pentru a ajunge la cifra de 46 de puncte în clasament, punctaj ce-i va asigura şi din punct de vedere matematic câştigarea titlului de campioane ale României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe