PSD Vâlcea are un candidat bun, dar fără loc eligibil

luni, 26 februarie 2007

Vâlceni pentru Europarlament

PSD Vâlcea are un candidat bun, dar fără loc eligibil

Din păcate se pare că la primele alegeri din România pentru Europarlament judeţul nostru va fi vitregit. Nici una dintre formaţiunile capabile de a obţine procentul de voturi necesar accederii în Parlamentul european nu va acorda unui vâlcean o poziţie eligibilă pe lista de candidaţi. Vom prezenta însă în perioada următoare vâlcenii care vor apărea pe aceste liste pentru că nu se ştie niciodată iar uneori o poziţie neeligibilă se poate transforma intr-una eligibilă în timp aşa cum s-a văzut  la ultimele alegeri din consiliul municipal Râmnicu Vâlcea şi la cele pentru Consiliul judeţean unde mulţi liberali şi democraţi au ajuns consilieri ca urmare a promovării unor colegi de-ai lor în funcţii incompatibile cu cea de ales local. Vom începe cu principalul partid de opoziţie, PSD. Social democraţii o vor trimite în Parlamentul European pe doamna Rovana Plumb, deputat de Vâlcea şi membră a segmentului propulsat pe locuri eligibile la alegerile trecute din ordinul conducerii centrale a partidului. O persoană inteligentă şi carismatică dar care nu are nici in clin nici în mânecă cu judeţul nostru şi care probabil nici nu cunoaşte toate localităţile din Vâlcea.

Un traseu profesional de invidiat

PSD Vâlcea va avea un vâlcean adevărat pe un loc neeligibil la alegerile ce ar trebui să ai bă loc în 13 mai. Este vorba de consilierul municipal Remus Grigorescu. Născut în 21 iulie 1970, el s-a înscris în PSD în 1998, într-o perioadă în care social democraţii erau în opoziţie ca şi acum. Spune că a intrat în politică din convingere şi nu a fost ajutat în nici un fel de rude, prieteni sau grupuri de interese pentru avansa în ierarhia internă şi nici pentru a intra în consiliul municipal. Nu este foarte cunoscut printre râmniceni şi datorită faptului că nu vorbeşte des şi mult în şedinţele consiliului unde preferă poziţii punctuale şi bine documentate iar în presa scrisă a avut mai mult apariţii legate de profesiunea sa. Este un om care a investit foarte mult timp în perfecţionarea profesională. Este licenţiat în ştiinţe economice (Academia de Studii Economice / Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică economică);doctor în ştiinţe economice (economie mondială / relaţii financiar monetare şi comerciale internaţionale -Academia de Studii Economice / Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale) . Imediat după obţinerea licenţei s-a angajat ca preparator universitar la Universitatea „ Constantin Brâncoveanu” şi prin muncă şi perseverenţă a parcurs treptele ierarhiei didactice până la funcţia de conferenţiar universitar doctor pe care o ocupă în prezent. Este membru al Societăţii Române de Statistică şi membru fondator al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România, filiala Vâlcea.Vorbeşte  curent limbile engleză şi franceză. Teza sa  de doctorat :”Fundamentarea strategiei de selectare a pieţelor de export. Studiu de caz: SC OLTCHIM SA, Academia de Studii Economice, Bucureşti, 2002”. A publicat următoarele cărţi:

• Statistică economică – aplicaţii, teste, studii de caz (coautor), Editura Independenţa Economică, Piteşti, 2002;
• Statistică financiară – elemente de statistică macro şi microfinanciară (coautor), Editura Independenţa Economică, Piteşti, 2003.
• Fundamentarea strategiei de selectare a pieţelor de export. Studiu de caz OLTCHIM SA, Editura Independenţa Economică, Piteşti, 2003.
• Statistică generală – elemente teoretice, teste tip grilă, aplicaţii, studii de caz, (coautor) Editura Independenţa Economică, Piteşti, 2004;
• Cercetări şi modelări în marketing, Editura Cartea Universitară, 2005.

La acestea se adaugă un impresionant număr de articole publicate şi comunicări susţinut epe care nu le mai enumerăm precum şi nouă cercetări ştiinţifice pe baza de contract.

Prin muncă poţi avansa şi în politică

Deşi e greu de crezut că se mai poate răzbi în politica românească fără relaţii ( proptele) Remus Grigorescu este unul dintre cei care reuşesc să dovedească că în fond muncă e cea care contează. În 1998 s-a înscris în PSD. În 2000 a ajuns vicepreşedinte al organizaţiei de Tineret. În2005 membru al Biroului Executiv al organizaţiei judeţene. În 2004 membru al consiliului local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Iar în 2007 este propus pentru a candida la Parlamentul European pe listele PSD. A fost coordonator al departamentului „ Strategii,imagine,comunicare” în campania electorală pentru primăria municipiului Râmnicu Vâlcea” în 2004. A participat la campania de strângere de semnături pentru votul uninominal în 2005 şi a predat la şcolile politice TSD Vâlcea.A coordonat programele de campanie electorală în 2004 şi 2000 şi a participat  la programul de pregătire a  managerilor de campanie electorală „PSD – un nou capitol”. În octombrie 2005 a prezentat comunicarea „Democraţia internă de partid” la  Institutul Renner din Viena. Conştient de faptul că imaginea va conta în viitor enorm pentru cariera unui politician tânărul consilier a adoptat o conduită exemplară în societate. Este cunoscut ca un bun soţ şi tată, un bun coleg de partid, un consilier responsabil care se interesează de problemele oraşului, vorbeşte cu cetăţenii. Este simpatizat de studenţi pentru faptul că îşi face timp să lucreze suplimentar cu ei înainte de examene, este deschis comunicării şi investeşte multă încredere. În acelaşi timp este receptiv la critici. În cursul discuţiei pe care am purtat-o în redacţia noastră zilele trecute ne-a povestit cât de afectat a fost în urmă cu câteva luni când în ziarul nostru a apărut un material critic la adresa sa. Interesant este că acest om a reacţionat diferit faţă de mulţi politicieni şi aleşi criticaţi. A încercat să găsească punctual situaţiile în care a greşit şi să repare aceste greşeli. Ulterior poziţiile sale din consiliul local au fost mai echilibrate şi mai bine fundamentate. Remus Grigorescu a obţinut încrederea unui număr foarte mare de colegi de partid tocmai datorită faptului că oamenii simt când eşti un coleg cinstit, loial, inteligent, corect, imparţial şi bine pregătit. Chiar dacă nu va obţine un loc eligibil pe listele pentru alegeri prezenţa sa pe o listă de acest fel este o dovadă a recunoaşterii de către organizaţie a meritelor sale.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe