Oltchim - cea mai bună echipă de club din lume!

luni, 26 februarie 2007

Noi am spus-o primii săptămâna trecută, antrenorul Muller de la Nurnberg a confirmat recent:

 

Oltchim - cea mai bună echipă de club din lume!

 

calificarea vâlcencelor în sferturile Cupei Cupelor s-a realizat spectaculos şi fără dubii: 29-27 în Germania, 31-26 la Rm. Vâlcea

 

În Sala Sporturilor „Traian“ din Rm. Vâlcea s-a disputat sâmbătă seara returul optimilor de finală ale Cupei Cupelor, competiţie în care Oltchim Rm. Vâlcea pornea deja cu avantajul unui succes remarcabil obţinut în tur, în Germania, la Nurnberg, nimeni alta decât lidera la zi din campionatul respectivei ţări. Fetele antrenate de Gheorghe Tadici au tratat cu maximă seriozitate adversarele, dar n-au neglijat nici aspectul spectacolului dorit de către cele câteva mii de vâlceni ce au luat cu asalt insuficientele tribune, încât ne întrebăm de pe acum dacă nu cumva în Zăvoi, în locul gazonului de la stadion ar merge pus parchet pentru a se disputa acolo finala Cupei Cupelor, fază în care avem convingerea că „galacticele“ pot ajunge şi ar fi de dorit să fie văzute de cât mai mulţi vâlceni. Revenind la meciul de sâmbătă trebuie spus că după un debut de meci aparent echilibrat, Oltchim s-a distanţat la 5-2 şi 6-3, dar nemţoaicele şi-au arătat forţa şi au restabilit pentru puţine momente egalitatea. Diferenţa s-a mărit treptat, iar strategia lui Tadici a fost cât se poate de bună: a lăsat-o pradă apărării agresive pe golghetera Ionela Gâlcă şi, în timp ce aceasta îşi făcea datoria de pivot şi lupta cu nemţoaicele, pe extreme au „zburdat“ celelalte vâlcence, Ardean fiind de departe eroina partidei. Pauza le-a găsit pe fetele de la Nurnberg cât de cât liniştite, 13-10, scorul fiind „strâns“ şi onorabil pentru liderul Germaniei. Echilibrul s-a păstrat puţin timp şi în partea a doua a meciului, însă vâlcencele, mult mai bine pregătite fizic, au zburdat şi au mărit diferenţa de o asemenea manieră încât în unele momente avantajul echipei Oltchim era de 8-10 goluri (26-16; 27-19). Au apărut fazele de mare efect, gol marcat din piruetă, o „aeriană“ blocată însă la timp de nemţoaice şi contraatacuri rapide ce au ridicat suporterii în picioare să aplaude aşa cum nu o mai făcuseră de mult timp. De altfel publicul a reprezentat plusul de care avea nevoie echipa lui Gheorghe Tadici, vâlcencele astfel încurajate izbutind chiar să marcheze într-un moment în care aveau două jucătoare eliminate din teren. Şi pentru că am amintit de eliminări să spunem că antrenorul Gheorghe Tadici a fost avertizat de două ori şi din acest motiv Oltchim a jucat două minute cu o jucătoare mai puţin în teren. A fost momentul în care galeria a început să-i scandeze numele lui Gheorghe Tadici, fapt ce părea de domeniul imposibilului acum un an de zile. Spectacolul din tribună a fost total, galeria „Brigada Zăvoi“ a fost şi ea la înălţime, iar unul dintre bannerele afişate cereau „Răzbunare pentru Gatzel!“ - ceea ce s-a şi întâmplat: aşa cum Roxana a fost suspendată şase luni din cauza dublei semnături cu clubul german, aşa este acum „suspendată“ echipa din Nurnberg, cea care timp de şase luni nu va mai avea... drept de joc în Europa!

Gheorghe Tadici, antrenorul echipei Oltchim şi selecţioner al naţionalei României, a folosit următoarea echipă: Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru - portari, Valentina Ardean (15 goluri), Valeria Beşe (1), Roxana Cherescu (1), Ramona Maier-Fărcău (2), Steluţa Luca (5), Ionela Gâlcă (2), Roxana Gatzel (1), Adina Meiroşu (2), Clara Vădineanu (1), Narcisa Lecuşanu (1), Oana Manea, Ada Nechita. De partea cealaltă, antrenorul de origine româna al echipei din Nürnberg, temperamentalul Herbert Müller, a utilizat lotul: Sylvia Harlander, Marianna Gubova - portari, Katrin Blacha (3 goluri), Katrin Engel (6), Serpil Iskenderoglu (2), Ania Rösler (5), Stephanie Ofenböck (3), Christina Rohde (3), Sara Walzik, Georgeta Vârtic-Diniş (2), Barbara Strass, Agnieszka Tobiasz (2), Kerstin Wohlbold, Franziska Beck. La final, într-o scurtă declaraţie dată posturilor naţionale de televiziune, antrenorul Muller a spus ceea ce „Ziarul de Vâlcea“ anunţase deja de mai bine de o săptămână: în acest moment Oltchim Rm. Vâlcea este cea mai bună echipă de club din handbalul feminin mondial!

 

Cu cine picăm în sferturi?

 

Aşa după cum se ştia de câteva zile, în sferturile de finală ale Cupei Cupelor vor veni ocupantele locurilor 3 din grupele Ligii Campionilor. Este vorba de Union Ribarroja (Spania), Byasein Trondheim (Norvegia) şi Podravka Koprivnica (Croaţia). Cea de-a patra adversară posibilă s-a decis duminică seara, la Slagelse, acolo unde Ferencvaros Budapesta, dacă a învins, continuă participarea europeană în Cupa Cupelor. În caz contrar, deja acontat locul îl are Kometal Petrov (Macedonia). Tragerea la sorţi este programată pentru marţi, 27 februarie 2007, la Viena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe