Electra Rm. Vâlcea - o echipă pregătită să fie în prim-planul fotbalului vâlcean

luni, 11 decembrie 2006

Preşedintele Gigi Bucuroiu are cu ce se lăuda

Electra Rm. Vâlcea - o echipă pregătită să fie în prim-planul fotbalului vâlcean

După un parcurs cu multe sincope, anul trecut, Electra Rm. Vâlcea părea să fie în actuala ediţie de campionat doar o formaţie de pluton sau, mai rău, să se zbată pentru evitarea retrogradării. Surprinzător şi, de ce nu, foarte plăcut, Electra poate fi considerată, după Sportul Rm. Vâlcea, o plăcută aparţie în fruntea clasamentului. Cum a fost posibil? Ne va spune în cele ce urmează Gigi Bucuroiu, preşedintele echipei, cel care ne-a vorbit nu doar despre prezentul grupării, ci şi despre trecutul şi viitorul acesteia.

Cea mai bună evoluţie din istorie

Preşedintele Gigi Bucuroiu recunoaşte încă din startul discuţiei că evoluţia echipei în actuala ediţie de campionat este cea mai bună din istorie şi, spunând asta, vrea să delimiteze clar identitatea grupării pe care o conduce faţă de la fel de cunoscuta echipă Hidroenergia. „Aceea era echipa TCH-ului, a domnului Mirea. Tot ei, cei de la TCH, au făcut şi baza sportivă. Hidroenergia a fost în Divizia C, dar înainte de Revoluţie s-au mutat la Horezu, iar baza a fost transferată către (Întreprinderea Electrocentrale Vâlcea), iar împreună cu CHE Rm. Vâlcea, după doi ani, când echipa din Horezu a retrogradat, noi am luat o serie de jucători şi am format Electra. Era o echipă cu Titi Lungan, cu Adi Crăciun, cu Constantin Lazăr şi, parcă, şi cu Mitică Cumpănaşu. Am înscris echipa în Campionatul Judeţean, dar din cauza numeroaselor probleme existente înainte de Revoluţie n-am mai participat în campionat. De aceea afirm cu toată responsabilitatea că actuala echipă este cea apărută în 1993 sub denumirea de Asociaţia Sportivă şi de Agrement „Electra“ Rm. Vâlcea, cu statut propriu şi personalitate juridică. Am intrat întâi în Cupa României parcurgând patru tururi: am elimninat pe Unirea Surupate, Victoria Frânceşti, Recolta Popeşti, dar am pierdut cu Oltchim Rm. Vâlcea. Apoi am intrat în Campionatul Judeţean sub comanda antrenorului Mihai Rădulescu, având o conducere din care făceau parte, alături de mine, domnii Constantin Lazăr, Marian Rădulescu, Emil Nicolaescu şi regretatul Ion Marica, cel care ocupa atunci funcţia de secretar. A fost o perioadă sinuoasă, cu «naveta» între Judeţ şi Divizia D, dar şi cu mai  mulţi antrenori: Adi Crăciun, Vasile Blăgan, Iulian Dincă, Nicolae Bugheanu, Emil Ciulei, Marian Radu «Delasală» şi Gică Lepădatu. Acesta din urmă a izbutit ultima promovare, după o luptă crâncenă contra echipei Oltul Călimăneşti, la care activau Mitică Teleşpan, Iancu Carabageac şi alţi foşti fotbalişti de mare valoare. A fost, de fapt, o luptă între experienţa celor de la Oltul şi tinereţea echipei noastre“.

Pentru anul acesta nu se stabilise un obiectiv

Revenind la parcursul excelent din această toamnă, preşedintele echipei Electra a explicat: „Încă de acum doi ani am dat credit lui Lucian Giurcă, antrenor şi jucător, el fiind ajutat de Marius Cherăscu. Se vede treaba că nu ne-am înşelat. S-a cam pornit de la zero, am făcut o echipă în care s-au îmbinat până acum fotbalişti talentaţi şi dornici de a avea încă o şansă de afirmare pe plan judeţean. De la retrogradata Lotru Brezoi au venit recent jucătorii Pufu, Ninciuleanu, Mătăsaru...., au mai fost jucătorii aduşi de la fosta Chimia, adică Anuţa, Bălăşoiu, Fier şi Cherăscu. Aici mai existau jucătorii crescuţi de profesorul Bugheanu pentru Tineretul Rm. Vâlcea. E vorba de Nicolaescu, Ariciu, Florescu, plus Ionuţ Popa şi Dina de la noi, iar Mitrache, împrumutat de la FC Oltchim, a completat lotul din care în turul de campionat recent încheiat s-au ales jucătorii ce au terminat neînvinşi după 17 etape. S-a pornit fără un obiectiv clar. Am spus că e bine să terminăm în prima jumătate a clasamentului, între locurile 1-8, să fim scutiţi de emoţiile retrogradării. Totul a fost cât de cât bine, chiar dacă a fost un semieşec la Govora, dar succesul de la Topologul Nicolae Bălcescu a schimbat datele problemei. Lotului i s-a alăturat şi fiul meu, portarul Alin Bucuroiu, jucător crescut de antrenorul Gicu Deaconescu la FC Oltchim. De acolo, pentru că nu i-au făcut contract conform regulamentului FRF, a plecat liber spre Electra. La meciul de la Topologul, prin prezenţa lui Alin în poartă, am avut un senior în plus ca jucător de câmp, iar în ultimul minut a fost apărat un penalty ce ne-a adus trei puncte şi ne-a lansat în lupta pentru podium. Am avut mai multe victorii, însă au venit cele trei meciuri cu Şirineasa, Vartex şi Alma Lex, dintre care două intermediare, şi am bătut pasul pe loc. Ne-au lipsit studenţii din lot, Mitrache fiind la Medicină la Sibiu, tot la Sibiu mai erau Nicolaescu şi Florescu, Ariciu a fost la facultate la Bucureşti, Alin era la lotul naţional şi alţi doi-trei jucători au fost accidentaţi. Important este însă faptul că am rămas neînvinşi!“

Final de tur cu succese preţioase

Despre derby-ul cu Minerul Berbeşti, preşedintele Bucuroiu spune că se putea obţine victoria: „Am avut 2-0, un gol anulat, şi am fost egalaţi după o reuşită a oaspeţilor din penalty şi o fază dubioasă. E drept că, apoi, am avut noroc la Horezu de ne-am întors neînvinşi!“ Cea mai mare bucurie a şefului de la Electra o reprezintă victoriile de pe final, pe care nimeni nu le anticipa, în compania echipelor CSM II Rm. Vâlcea şi Sportul Rm. Vâlcea, meciuri în care jucătorii antrenaţi de Lucian Giurcă au evoluat cu mare ambiţie.

Cupa nu reprezintă o prioritate

Dacă locul ocupat acum în clasament dă dreptul conducerii echipei Electra Rm. Vâlcea să spere la o participare la barajul pentru promovarea în Divizia C, nu la fel de mari au fost ambiţiile în Cupa României, de unde fotbaliştii din nordul oraşului au fost eliminaţi în urma disputei cu Dinamo Rm. Vâlcea, echipă căreia Gigi Bucuroiu îi urează să câştige trofeul pus în joc la nivel judeţean. „Vreau în încheiere să felicit jucătorii şi conducătorii echipei pe care o reprezint pentru parcursul excelent din campionat. Vreau să mulţumesc public conducerii Sucursalei Hidrocentrale Vâlcea pentru tot sprijinul acordat echipei de fotbal. Competitoarele din Liga a IV-a vreau să le felicit pentru sportivitatea de care au dat dovadă în meciurile cu Electra, vreau să le urez tuturor un sincer „La Mulţi Ani!“, iar celor ce sunt supăraţi pe Electra sau pe preşedintele Bucuroiu le răspund cu aceleaşi urări de bine, întrucât atât timp cât voi fi în fotbal nu voi putea da dovadă de ură faţă de nimeni, fotbalul fiind în definitiv un sport, un joc în care trebuie să primeze fair-play-ul în detrimentul oricăror ambiţii personale“.

Pe noul teren, probabil de la vară!

Electra Rm. Vâlcea se mai poate lăuda şi cu o bază sportivă de excepţie, cea din punctul numit „La Baltă“. Este o adevărată bijuterie, iar preşedintele Bucuroiu spune că s-ar strica gazonul dacă se va intra mai devreme de la vară să se joace pe acest teren. „Nu va fi nicio problemă însă dacă o să ningă şi o să fie un strat gros de zăpadă pe suprafaţa de joc. În aceste condiţii vom intra să disputăm câteva meciuri amicale pentru a vedea cum rezistă terenul. Primul meci amical acolo o să-l jucăm în compania celor de la Energia Malaia. Alte echipe cu care avem relaţii bune şi vrem să disputăm câteva partide amicale în această iarnă sunt CSM Rm. Vâlcea, Vartex Rm. Vâlcea, AS Mihăeşti şi, desigur, Dinamo Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe