Revelion la înălţime la Voineasa şi Vidra

luni, 27 noiembrie 2006

Revelion la înălţime la Voineasa şi Vidra

Staţiunile Voineasa şi Vidra sunt în acest an deschise pentru revelion pentru turişti. Dacă Vidra are destul de puţine locuri de cazare, la Voineasa lucrurile stau mai bine. Cazarea la Vidra se face în vile de două stele, iar la Voineasa în Hotelul Lotru, de două stele, dar şi în hotelurile Lotrişor, Poieniţa şi Vidruţa, de o stea.

Crăciun cu tradiţii în staţiunea Vidra
Pentru turiştii cu spirit de aventură Crăciunul 2006 poate fi petrecut şi în staţiunea Vidra, unde cazarea se poate face la vile de două stele. Temerarii care se vor încumeta însă în respectiva staţiune trebuie să aibă însă maşini foarte bune, deoarece zăpada este de multe ori mai înaltă decât un autoturism obişnuit, iar deplasarea spre staţiune este destul de greoaie. Serviciile de Crăciun costă 586 de lei noi de persoană, acestea incluzând cinci nopţi de cazare în perioada 22 – 27 decembrie 2006, pensiune completă şi masă festivă de Crăciun. În staţiune minivacanţa de Crăciun poate deveni una de neuitat, într-un cadru natural deosebit, ci obiceiuri şi tradiţii locale, printre care şi sacrificarea porcului. Gazdele îi vor invita pe turişti şi la un concurs de săniuţe sau la o plimbare prin staţiune, până la barajul Vidra, cu sania trasă de cai. „Încălzirea” se va face cu o ţuică şi un vin fiert, iar colindele, muzica şi buna dispoziţie îi vor face pe turişti să se simtă ca acasă. Revelionul la Vidra costă 870 de lei noi de persoană, pentru un sejur în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie. Pachetul de servicii cuprinde patru nopţi de cazare în cameră dublă, cu televizor, servicii de masă, masă festivă de Revelion şi Carnaval în ziua de 1 ianuarie 2007.   

Revelion pentru toate buzunarele la Voineasa

La Voineasa, Revelionul costă în acest an între 722 şi 804 lei noi, în funcţie de categoria de clasificare a structurilor de cazare. Astfel, un sejur în perioada 30 decembrie 2006 – 2 ianuarie la Hotelul Lotru, de două stele costă 804 lei noi şi cuprinde trei nopţi de cazare în cameră standard, cu televizor color şi frigider, servicii de masă, masa festivă de Revelion şi cina festivă de a doua zi. Pentru 722 de lei noi cazarea este asigurată la Hotelurile Lotrişor sau Vidruţa, de o stea. Pentru a ajunge în staţiune cu autoturismele proprii turiştii trebuie să ajungă până la Brezoi pe Drumul European 81, după care, pe Valea Lotrului, pe Drumul Naţional 7A, până în staţiune.

Voineasa – o staţiune montană recomandată tot timpul anului

Staţiunea Voineasa, bine-cunoscută pentru peisajele deosebite şi pentru gradul de poluare 0 are unele dintre cele mai accesibile preţuri pentru acest an.
Amplasată pe valea râului Lotru, la poalele munţilor cu acelaşi nume, înconjurată de păduri de brad, molid şi fag, staţiunea oferă în orice anotimp o atmosferă de linişte şi deconectare. Se află la o altitudine de 650 de metri, având ierni blânde lipsite de curenţi şi vânturi cu un aer puternic ozonat. Este un loc tocmai potrivit pentru pescuit de păstrăvi în râurile Lotrului. La Voineasa se poate ajunge cu autoturismul pe traseul Bucureşti - Voineasa, pe Drumul Naţional 7 şi E15A (246 de kilometri), sau cu trenul pe ruta Bucureşti - Brezoi (307 kilometri), parcurgând ultimii 40 de kilometri de drum cu autobuzul (Brezoi - Voineasa). Prima atestare documentară a staţiunii a fost făcută într-un hrisov al lui Neagoe Basarab de la 1520, care face referire la Muntele Mănăileasa, zonă de graniţă între Transilvania şi Ţara Românească. Ca staţiune balneoclimaterică, Voineasa a fost înfiinţată în octombrie 1981. Baza de tratament este dotată cu aparatură modernă, unde se poate trata nevroza astenică, surmenajul fizic şi intelectual, afecţiuni ale aparatului locomotor, ale căilor respiratorii şi alte boli asociate. Staţiunea este pentru odihnă şi tratament, fiind de importanţă naţională, deschisă în toate anotimpurile. Se află în partea central- sudică a României, la capătul sudic al munţilor Lotru (Carpaţii Meridionali), pe valea râului Lotru, la o altitudine de 600-800 de metri, la 60 de kilometri nord-vest de municipiul Râmnicu-Vâlcea (reşedinţa judeţului Vâlcea) de care este legată printr-un drum modernizat. Baza de tratament este folosită pentru refacere fizică şi intelectuală, convalescenţă, nevroză astenică, silicoză, astm bronşic şi bronşite cronice astmatiforme.

În staţiune sunt 6 hoteluri de două şi trei stele

În staţiune sunt 6 hoteluri: Lotru, Brădişor, Lotrişor, Vidruţa, Voineşiţa şi Poieniţa. Toate hotelurile au camere duble şi single dotate cu baie, radio, tetevizor şi balcoane. În afară de hoteluri, în staţiune mai sunt 14 vile apartament de două stele dotate cu apartament cu câte două dormitoare, living room, sală de baie, grup sanitar şi bucătărie. În staţiune este şi un restaurant de categoria I, club de vacanţă cu discotecă şi jocuri electronice, sală de spectacole, terenuri de sport pentru tenis, fotbal, volei, baschet, baruri de zi, saună şi bazin de înot.  Hotelul Lotru, de două stele are 173 de camere cu 331 de locuri. Hotelul Brădişor, tot de două stele dispune de 179 de camere cu 340 de locuri, Hotelul Lotrişor, de o stea are 165 de camere cu 314 locuri; Hotelul Vidruţa (o stea) are 36 de camere cu 68 de locuri iar Hotelul Voineşiţa (o stea) are 150 de camere cu 290 de locuri. Cele 14 vile – apartament, de trei stele cu 56 de locuri. Serviciile sunt parcare, lift, baza de tratament, farmacie, bibliotecă, biliard, discotecă, agenţie de turism, saună, seif, teren de sport, pescuit, vânătoare, sporturi de iarnă, restaurant, terasă restaurant, bar, cameră cu baie şi duş, televizor, cablu TV şi telefon.

Vidra – „Cenuşăreasa” dintre munţi

Staţiunea Vidra are o suprafaţă de 24 de hectare, fiind amplasată pe munţii Puru la o altitudine de 1300 de metri. Staţiunea are în imediata vecinătate lacul de acumulare Vidra, cel care colectează toate apele din munţii apropiaţi, punând în funcţiune cea mai mare hidrocentrală de pe râurile interioare: Uzina Electrică Lotru Ciunget, cu o putere instalată de 510 MW. Staţiunea dispune de peste 1000 de locuri de cazare, dar nefiind terminate lucrările de investiţii, o bună parte dintre aceste spaţii de cazare nu sunt funcţionale. Totuşi, în perioadele de sezon pot beneficia 80-90 de turişti de spaţiile de cazare şi masă ale staţiunii. Acest obiectiv turistic, ca de altfel şi Staţiunea Voineasa, sunt sub administrarea Confederaţiei Sindicatelor din România. SIND ROMÂNIA - Filiala Olăneşti a modernizat 4 vile din Staţiunea Vidra, ridicând calitatea serviciilor de cazare. Staţiunea ar putea să fie o a doua Poiană Braşov a României. Peisaj extraordinar, posibilităţi de schi, de drumeţie, de pescuit, de sporturi acvatice şi de orice altceva îţi mai trece prin cap atunci când eşti plecat într-un concediu de o săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe