Redacţia Monitorul de Vâlcea, acţionată în instanţă de prefect?

joi, 23 noiembrie 2006

Redacţia "Monitorul de Vâlcea", acţionată în instanţă de prefect?

• redactorul şef al publicaţiei şi-a cerut scuze public • „Este o greşeală regretabilă”, spune Cristina Glăman, redactor şef al ziarului Monitorul de Vâlcea

Deşi a dat întotdeauna asigurări că orice va scrie presa despre persoana ei, nu va acţiona nici un jurnalist în instanţă, Anuţa Handolescu, prefect al judeţului Vâlcea, este hotărâtă să-şi încalce acest principiu. În cazul în care jurnaliştii de la cotidianul „Monitorul de Vâlcea” nu vor prezenta public probe pentru o afirmaţie atribuită prefectului, acesta din urmă îi va da în judecată. Recent, în rubrica „Gura Târgului” din ziarul mai sus amintit, apărea următoarea afirmaţie atribuită Anuţei Handolescu: ”Să vă-ntindeţi cât vă e plapuma”, la adresa pensionarilor strânşi sâmbătă în faţa Prefecturii. Cei de la Monitorul recunosc faptul că au greşit şi spun că nu au nimic personal cu prefectul de Vâlcea.

Comunicat de presă

Prezentăm în continuare un comunicat de presă remis ieri de prefectul Anuţa Handolescu:
„De aproape doi ani de zile cotidianul Monitorul de Vâlcea duce o campanie susţinută împotriva prefectului Anuţa Handolescu.
Am înţeles să trec cu vederea articolele răuvoitoare şi interpretările defavorabile pe care redactorii acestui ziar le-au dat spuselor sau gesturilor mele şi am privit cu umor câteodată „ abonamentul” meu la categoria „minus” a rubricii Aritmetica zilei.
Totul are însă o limită, şi aceasta a fost atinsă în ediţia din data de 22.11.2006, în care mi se atribuie replica ”Să vă-ntindeţi cât vă e plapuma” pe care aş fi dat-o,  sâmbătă, pensionarilor protestatari.
Nu accept să mi se atribuie afirmaţii jignitoare la adresa anumitor categorii de cetăţeni, afirmaţii care nu au  corespondent în realitate, dar care „dau bine” la GURA TÂRGULUI şi, în plus, mai şifonează puţin imaginea prefectului, că doar asta se doreşte, nu-i aşa ?
Somez public redacţia ziarului să demonstreze că am făcut afirmaţia pe care mi-o atribuie şi comunic, în premieră de la preluarea funcţiei de prefect, că, în caz contrar, voi acţiona în instanţă.
Acţiunea în instanţă va viza întreaga redacţie, în condiţiile în care nici un ziarist nu-şi asumă rubrica GURA TÂRGULUI”.

„Era să fac infarct”

Contactată telefonic, Anuţa Handolescu ne-a declarat că a avut o discuţie cu redactorul şef al cotidianului Monitorul la sediul Prefecturii, în cursul zilei de miercuri, 22 noiembrie. Potrivit prefectului, Cristina Glăman, redactor şef al publicaţiei, a recunoscut că nu există nici o înregistrare cu respectiva declaraţie. „E a mia oară când îmi pun în gură aşa ceva. Trebuie să fie cineva la negativ în ziare iar dacă Prefectura nu are bani şi nu încheie contracte de publicitate, păi Prefectura trebuie să fie. Era să fac infarct când am citit ziarul; realmente mi s-a făcut rău. Am considerat-o o chestiune de terfeleală. În primul rând este o jignire la adresa pensionarilor, ori eu nu jignesc”, ne-a declarat prefectul de Vâlcea. Anuţa Handolescu a mai spus că este pentru prima oară când acţionează în instanţă un jurnalist.

Greşeală regretabilă

La rândul lor, cei de la Monitorul recunosc faptul că au greşit. Redactorul şef al publicaţiei, Cristina Glăman ne-a spus următoarele: „Am greşit. M-am dus la doamna prefect şi mi-am cerut scuze. Dacă ne dă în judecată, este dreptul domniei sale. Noi nu am avut intenţia de a o jigni. Nu este nici o campanie îndreptată împotriva Prefecturii sau a doamnei prefect. Este o greşeală regretabilă pentru care ne-am cerut scuze personal şi o vom face şi în ziar”.

Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe