Primul Ministru şi-a onorat promisiunile către vâlceni

luni, 13 noiembrie 2006

Primul Ministru şi-a onorat promisiunile către vâlceni

 

Drumul spre Athosul românesc, dar şi liceul şi spitalul Horezu – finalizate cu bani de la Guvern

 

În şedinţa de Guvern de miercuri, Guvernul a alocat 4,920 de milioane de lei grei pentru judeţul Vâlcea. În urma vizitei efectuate de premierul Tăriceanu la Vâlcea este rezolvată acum problema reabilitării drumului către mânăstirea Frăsinei, care este Athosul românesc, dar şi pentru finalizarea construcţiei liceului şi spitalului de la Horezu. Banii sunt alocaţi pentru bugetele locale ale Consiliului Judeţean Vâlcea, oraşului Horezu şi comunei Laloşu. Astfel, bugetul local al Consiliului Judeţean Vâlcea s-a suplimentat cu 3,44 milioane de lei noi, pentru executarea în regim de urgenţă a unor lucrări de reabilitare a drumului judeţean DJ 658 Gura Văii – Muereasca – Mănăstirea Frăsinei. Vor fi realizate astfel ziduri de sprijin pentru consolidarea versantului, precum şi lucrări de reparaţii şi consolidare a podurilor de pe acest drum judeţean, care au fost construite în 1965. „Cea mai mare problemă a noastră este regularizarea pârâului Muereasca şi consolidarea drumului spre mânăstirea Frăsinei, ca şi introducerea apei curente în localitate. Domnul Tăriceanu ne-a promis ajutor şi cred că îl vom căpăta. A fost la Mânăstirea Frăsinei şi a fost impresionat de locaşul de cult pe care noi îl numim Athosul Românesc, deoarece acolo nu pot ajunge decât bărbaţii. Cred că în acest fel se va putea dezvolta şi turismul în zonă” – a declarat primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.

Autorităţile locale ale oraşului Horezu vor utiliza suma de 1,13 milioane de lei noi pentru achitarea plăţilor restante datorate furnizorilor de materiale, pentru reparaţii executate la unele imobile în care funcţionează spitalul din localitate şi unele unităţi de învăţământ. „Problemele cele mai grave cu care ne confruntăm aici sunt faptul că avem aici cel mai mare liceu din Oltenia, care poate găzdui 2200 de elevi, la care lucrările trenează de 10 ani. În aceeaşi situaţie este şi spitalul, cu 155 de paturi, care are arondate 20 de localităţi, adică 70.000 de oameni. Spitalul este început de 13 ani şi nu a fost terminat până acum. Eu cred că vom primi sprijin şi vom finaliza lucrările, pentru că nu poţi să ajungi la Vâlcea fără a merge şi la Horezu, la olari.” – a spus primarul de la Horezu, Gheorghe Niţă.
Diferenţa de 350.000 de lei noi se va aloca bugetului comunei Laloşu pentru construirea unui nou sediu al Primăriei şi Consiliului Local. Imobilul în care îşi desfăşoară activitatea autorităţile locale se află într-un stadiu avansat de degradare, fiind construit în urmă cu 80 de ani. „Acum venim pe linia de plutire. Când am preluat primăria, acum mai bine de doi ani am găsit datorii de peste 10 miliarde. Doi ani ne-am chinuit şi să facem treabă şi să plătim din datorii, iar acum, cu aceşti bani suntem pe zero. Spitalul va fi terminat până în anul 2008, iar la liceu va începe anul şcolar anul viitor, din 15 septembrie.” – a spus primarul oraşului Horezu, Gheorghe Niţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe