Fotbalul “mijlociuÔÇ£ intră în vacanţa de iarnă

joi, 23 noiembrie 2006

Fotbalul „mijlociu“ intră în vacanţa de iarnă

 

CSM are nevoie de o victorie pentru linişte în returul Ligii a II-a

 

Până acum nu sunt prea multe de reproşat echipei CSM Rm. Vâlcea, băncii tehnice şi jucătorilor. Mai au şi ei momente de rătăcire şi momente în care ne fac să ne luăm cu mâinile de păr, dar imediat „penele“ din Zăvoi recuperează puncte din deplasare, adesea de la echipe în compania cărora altele pierd, sau de pe terenul unor contracandidate la evitarea retrogradării. Una peste alta, o stare de mediocritate pozitivă, un fel de nota şapte spre opt, cum s-ar spune la şcoală. Teama de a nu rămâne „repetenţi“ trebuie să-i mobilizeze pe elevii antrenorilor Costel Pană şi Dumitru Teleşpan în a obţine un succes la finele acestei săptămâni. O victorie contra echipei FC Baia Mare ar avea darul nu doar de a ne menţine la mijlocul clasamentului, cât de cât departe de poziţiile retrogradabile, dar ne-ar „îngropa“ în problemele generate de retrogradare şi pe adversara din Maramureş. În altă ordine de idei, trebuie să recunoaştem faptul că nu puţini sunt cei care speră în continuare că recuperarea acelui „-1“ din clasamentul adevărului precedată, desigur, de o campanie de achiziţii eficientă în această iară - ar putea reveni Voicu de la Petroşani, de exemplu! - ne-ar reaprinde speranţa ce arde mocnit în mulţi dintre suporteri că CSM are forţa de a lupta să prindă locul doi, promovabil spre prima scenă fotbalistică a ţării. „Chiar dacă retrogradăm după un an, merită să vedem şi noi echipele mari ale fotbalului românesc jucănd în Zăvoi!“, spunea recent un suporter fidel al CSM-ului. Important ar mai fi, spun eu, să existe voinţă în acest sens şi la nivelul conducerii municipalităţii.

La FC Oltchim nu va mai fi nici un scandal până-n primăvară

Finalul campionatului la Divizia C a fost, pentru FC Oltchim, mai tumultos ca niciodată. Rezultatele contradictorii şi alternanţa dintre eşecurile la scor în deplasare cu semieşecurile acasă, dar şi cu unele puncte smulse unde ne aşteptam mai puţin, l-au determinat pe preşedintele Mihai Diculoiu să „sară“ la gâtul unor jucători. A suspendat o serie de fotbalişti experimentaţi, a dat ultimatumuri antrenorilor, l-a destituit pe Gicu şi l-a înlocuit cu Mara, iar în final a intrat în clinciuri şi cu câţiva foşti jucători, în prezent suporteri fideli echipei, ce-şi fac un obicei din a merge la stadion să-l înjure pe Diculoiu, aşa cum se mergea înainte vreme la spectacole la teatru sau la film, la cinema. Chiar constatasem la ultimul joc de pe teren propriu că spectacolul s-a mutat în tribună şi că a fost nevoie de o aşa-zisă intervenţie a poliţiei. Cum-necum, de pe urma acestor scandaluri şi divergenţe s-au conturat câteva întrebări ce-şi aşteaptă răspunsul oficial din partea conducerii:

1. De ce nu a fost premiat şi Melcea pentru realizarea obiectivului echipei în campionatul trecut, respectiv câştigarea campionatului şi a dreptului de promovare în Divizia B?

2. De ce nu s-a pretins niciun leu pentru cedarea locului din Divizia B către echipa din Alba Iulia?

3. De ce nu s-a investit nici un ban în anexele de la stadion, respectiv tribuna şi „masa presei“, ştiut fiind faptul că - spre ruşinea unei echipe ce poartă numele societăţii Oltchim - televiziunile filmează cocoţate pe băncile de rezerve, iar spectatorii stau şi îndură frigul şi vântul aşezaţi pe nişte schelete metalice ruginite ce ţin loc de tribună?

Ceva mă face să cred că nimeni nu ne va răspunde la întrebările de mai sus. Noi aşteptăm. Avem o iarnă întreagă la dispoziţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe