Zile de foc continuu pentru pompieri

luni, 30 octombrie 2006

N-au avut timp să „şomeze“!

Zile de foc continuu pentru pompieri

În data de 26.10.2006, ora 17.50, Garda de Intervenţie Grădiştea, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „GENERAL MAGHERU” al Judeţului Vâlcea, a fost solicitată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie din gospodăria domnului Bolovan Dumitru în vârstă de 43 de ani, în comuna Grădiştea/ sat Grădiştea. Până la stingerea incendiului au ars acoperişul magaziei, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 16 mp. Proprietarul gospodăriei a dat foc la resturi vegetale în apropierea magaziei fără  să îşi ia măsurile necesare pentru apărarea împotriva incendiului. Estimările făcute, la faţa locului, arată că valoarea aproximativă a pagubelor se ridică la aproximativ 300 de lei, iar cea a bunurilor salvate la circa 25.000 de lei.

I-a luat foc claia de fân

În data de 27.10.2006, la ora 5.36, Garda de Intervenţie Grădiştea din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „GENERAL MAGHERU” al Judeţului Vâlcea a fost solicitată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o claie de fân proprietatea doamnei Nicoliţa Răduţ din comuna Grădiştea, satul Valea Grădiştei. Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 5 tone de fân producţie 2006 valoarea pagubelor la o primă evaluare fiind de aproximativ 800 de lei, iar ce a bunurilor salvate ridicându-se la aproximativ 10.000 de lei. În urma primelor verificări se pare că la baza producerii incendiului ar fi stat o persoană necunoscută care ar fi pus foc depozitului de furaje.

Chioşc alimentar, mistuit de flăcări

În data de 27.10.2006, la ora 8.47, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un chioşc alimentar situat în comuna Milcoiu, la limita cu judeţul Argeş. Până la stingerea incendiului au ars: acoperişul chioşcului şi mai multe bunuri situate în incinta acestuia, printre ele regăsindu-se : o casă de marcat, marfa din chioşc în valoare de 3500 de lei, mobilierul din interior, un telefon mobil şi căptuşeala din material de piele existentă pe pereţii chioşcului. De asemenea s-au mai degradat plăcile de azbociment, structura metalică a chioşcului, două lăzi frigorifice un aragaz şi mai multe rafturi metalice. În urma intervenţiei s-a reuşit salvarea unui frigider, a unei sobe metalice, a unei butelii, mai multor mese şi scaune din material plastic şi alte bunuri. Cercetările preliminarii făcute la faţa locului arată că sursa probabilă a incendiului a fost un scurt circuit electric produs la un filtru de cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe