Gutău şi Dicu rămân după gratii

joi, 12 octombrie 2006

Până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu va judeca cererea de strămutare a  procesului

Gutău şi Dicu rămân după gratii

Edilii municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi Nicolae Dicu, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită, rămân în continuare în arest. Aşa a decis ieri judecătoarea Adriana Dinescu Mărăcinescu de la Tribunalul Vâlcea, dând un nou termen în acest proces în data de 8 noiembrie. Avocaţii apărărării au precizat că vor face recurs în 48 de ore de la pronunţarea hotărârii. Judecătorul a precizat că nu a putut judeca cererea de eliberare formulată de avocaţi întrucât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat judecarea cererii formulate de DNA pentru strămutarea procesului de la Râmnicu Vâlcea. Practic, judecătorul nici nu a admis, nici nu a respins judecarea cererii avocaţilor. Înalta Curte va judeca această cerere în data de 27 octombrie.
Miercuri, la Tribunalul Vâlcea a avut loc un nou termen în procesul în care edilii municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi Nicolae Dicu sunt acuzaţi de procurorii DNA că au primit mită de la omul de afaceri Crinu Popescu pentru eliberarea unui certificat de urbanism. Procesul celor doi a început foarte devreme însă pronunţarea hotărârii de către judecătorul Adriana Dinescu Mărăcinescu – acelaşi care a judecat şi la precedenta înfăţişare, s-a prelungit până după-masa. Judecătorul a justificat întârzierea prin aceea că a avut de judecat mai bine de zece dosare.
Încă de la început, avocaţii lui Mircia Gutău şi Nicolae Dicu au solicitat instanţei eliberarea imediată şi necondiţionată a celor doi sau măcar punerea lor în libertate sub control judiciar sau pe cauţiune. Procurorul DNA prezentă la proces a respins toate aceste variante ca fiind neîntemeiate, deoarece procesul este suspendat din cauza amânării pentru data de 27 octombrie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecării cererii formulate de DNA de strămutare a procesului de la Râmnicu Vâlcea. Procurorul DNA i-a mai acuzat pe avocaţi de abuz în serviciu şi a spus că deja a sesizat Baroul în legătură cu acuzaţiile aduse de apărători la adresa procurorilor anticorupţie. Mai exact, avocatul Octavian Fieroiu s-a plâns că la Curtea de Apel Piteşti procurorii DNA l-ar fi făcut „nesimţit”, afirmaţie considerată drept mincinoasă de către procurori. În plus, procurorul a mai spus că CSM a considerat că afirmaţiile avocatului vâlcean sunt tendenţioase. Invitat să-şi spună părerea, Mircia Gutău a reafirmat cele spuse în ultima vreme în mass media centrală şi locală, conform cărora ar fi fost sfătuit de procurorii DNA să-şi dea demisia din funcţia de primar pentru a scăpa de toate problemele. Potrivit lui Gutău, în spatele întregii „înscenări” s-ar afla oameni de afaceri cunoscuţi, atât din Vâlcea, cât şi din alta judeţe. Gutău a mai spus că informaţia care a rulat recent pe scroll-ul Realitatea TV potrivit căreia Nicolae Dicu şi-ar fi schimbat declaraţia şi ar fi spus că pentru Gutău erau banii de la Crinu Popescu, ar fi fost falsă şi ar fi fost transmisă de către DNA. Nicolae Dicu a ţinut şi el să precizeze că nu şi-a modificat declaraţia dată procurorilor DNA. Avocatul Octavian Fieroiu a citat presa centrală şi locală, precum şi o serie de analişti politici cunoscuţi care i-au dat dreptate lui Mircia Gutău. De asemenea, avocatul a mai spus că în situaţii similare – cazul prefectului de Iaşi, cel al vameşilor, demonstrează faptul că justiţia cântăreşte cu două măsuri. 

Octavian HERŢA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe