Dacă Rulmentul e în Liga Campionilor, unde ar trebui să fie Oltchim?

luni, 2 octombrie 2006

Oltchim Rm. Vâlcea - Rulmentul Braşov 37-26

Dacă Rulmentul e în Liga Campionilor, unde ar trebui să fie Oltchim?

În prezenţa a peste 3.000 de spectatori, campioana Rulmentul a rezistat doar o repriză maşinii de handbal puse la punct de Ghiţă Tadici. Nici nu se putea altfel, din moment ce în lotul vâlcencelor se află noua vicecampioană mondială. Campioanele, antrenate de ex-vâlceanca Mariana Târcă, au condus preţ de câteva minute, apoi Oltchim şi-a creat un fragil avantaj pe care l-a păstrat până la pauză. Cea mai mare diferenţă pe tabelă a fost de doar trei goluri, 13-10 în minutul 26, însă pauza le-a găsit pe cele două combatante despărţite de un singur gol.

O repriză de neuitat

Partea a doua a meciului a arătat adevărata faţă a echipei Oltchim. Probabil că la vestiare a ştiut el Tadici ce să le spună vâlcencelor, pentru că acestea au zburdat pe teren în faţa unei „umbre” a campioanei româniei. Eroinele Elisei, Luca şi Meiroşu au ridicat în picioare întreaga sală, au marcat gol după gol şi au majorat constant diferenţa până când, la un moment dat, Oltchim conducea cu 14 goluri avans! Rulmentul a clacat psihic şi era normal ca în această situaţie să se treacă la spectacol. O „aeriană” a făcut ca Meiroşu să planeze peste apărarea campioanei şi să înscrie. În ultimele cinci minute, turaţia vâlcencelor s-a redus, astfel că scorul final a fost de 37-26, prea blând după cum s-a jucat prima repriză, însă a marca 37 de goluri echipei campioane spune multe!

Împăcare istorică cu galeria

La finalul partidei, spectatorii prezenţi în tribunele Sălii Sporturilor i-au scandat numele antrenorului Gheorghe Tadici, care apoi a luat un steag din galerie şi l-a fluturat în mijlocul sălii.  Cu aceasta a dorit să demonstreze că ostilitatea cu care era privit la Vâlcea a devenit istorie, iar acum selecţionerul are de partea sa publicul cel mai frumos şi iubitor de handbal din ţară. „Oamenii de la Vâlcea m-au înjurat când eram la Zalău pentru că eram adversari. Acum şi-au dat seama că am venit să facem treabă la Vâlcea”, a spus Tadici, apoi a ţinut să dedice victoria din meciul cu campioana managerului general al societăţii Oltchim, Constantin Roibu, care a revenit după mult timp la un meci al echipei pe care o finanţează.

Elisei, principala marcatoare

Cu toate că mulţi au apreciat în primul rând evoluţiile vâlcencelor Meiroşu şi Luca, totuşi, cele mai multe goluri, zece, au fost marcate de Valentina Elisei. De partea cealaltă s-a aflat, la Rulmentul, talentata Elena Avădanei, tot cu zece reuşite. Iată topul marcatoarelor din acest derby câştigat spectaculos de către Oltchim:
Pentru Oltchim: Valentina Elisei Ardean 10, Adina Meiroşu 7, Steluţa Luca 5, Narcisa Lecuşanu 4, Roxana Gheorghe 3, Ionela Gâlcă 3, Oana Manea 2, Ramona Maier 2 şi Valeria Beşe 1. Pentru Rulmentul: Elena Avadanei 10, Yeliz Yilmaz 5, Aneta Barcan 3, Alina Sorodoc 3, Mihaela Răceală 2, Simona Spiridon 1, Simona Sârbu 1, Alina Branişte 1.

Contre acide între Tadici şi Târcă

La conferinţa de presă de după meci, antrenoarea Mariana Târcă a încercat să scuze prestaţia penibilă a campioanelor punând înfrângerea şi pe seama arbitrajului prestat de moldovenii Sârbu şi Suponicov. „În partea a doua ne-au ţinut numai în cinci jucătoare la debut şi Oltchim-ul s-a desprins. Am jucat şapte contra nouă! Fetele au căzut apoi psihic şi nu au mai putut să ţină pasul. E păcat că echipa naţională practic câştigă de o asemenea manieră”, a spus Mariana Târcă. În faţa unor asemenea acuze, tehnicianul Ghiţă Tadici n-a rămas dator: „Când pierzi la 11 goluri diferenţă, nu ştiu cum poţi să mai dai vina pe arbitraj! Nu s-a văzut diferenţa clară de valoare dintre cele două echipe? Noi am marcat de 15 ori de la 9 metri, iar adversarele doar de trei ori. Au vorbit mai mult prin presă în ultima săptămână, iar noi le-am arătat pe teren cine e mai bun”.

Huţupan-Dinu a spus care sunt obiectivele echipei

Tot la conferinţa de presă de după meci a mai participat şi portăriţa Luminiţa Huţupan-Dinu, cea care a spus, printre altele: „Am arătat cine e cea mai bună echipă din România. Vrem să aducem la Râmnicu Vâlcea trei trofee în acest sezon: campionatul, Cupa României şi Cupa Cupelor“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe