Calificativele PNL

joi, 5 octombrie 2006

Calificativele PNL

Una dintre cele mai bune idei pe care le-am auzit în ultimul timp este aceea emanată de preşedintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, potrivit căreia toţi directorii liberali de instituţii din judeţ vor primi calificative din partea membrilor conducerii filialei. Aceste calificative vor fi acordate în funcţie de performanţele profesionale obţinute, care probabil vor trebui să coincidă cu programul Guvernului Tăriceanu. Rezultatele astfel obţinute vor fi folosite, cel mai probabil, pentru uzul intern al organizaţiei, dar şi pentru cel al conducerii centrale. Iniţiativa se înscrie într-una mai largă, Frâncu solicitând recent ca toţi miniştrii şi secretarii de stat PNL să primească asemenea calificative, atât pentru performanţa profesională, cât şi pentru modul în care relaţionează cu teritoriul.

Nu ştiu câţi dintre directorii de instituţii s-au bucurat la auzirea acestei idei, însă cert este un lucru: o minimă studiere a activităţii unora dintre ei ar scoate la iveală o serie de aspecte negative. De altfel, Emilian Frâncu a lansat această idee tocmai datorită unor semnale trase de presa centrală şi locală cu privire la activitatea unora dintre cei care conduc destinele instituţiilor vâlcene. Dacă vom răsfoi măcar presa locală a ultimilor doi ani vom constata că articolele negative la adresa unor liberali de frunte ai judeţului care sunt împuterniciţi în fruntea unor instituţii primordiale ale comunităţii, nu sunt deloc puţine. Poate că nu toate se bazează pe bunele intenţii ale jurnaliştilor sau redacţiilor din care aceştia fac parte, însă un dram de adevăr tot conţin.

Interesant ar fi ca acordarea de calificative să fie extinsă şi asupra consilierilor judeţeni, dacă nu chiar şi asupra celor locali. În acest fel ar exista un control mai just al activităţii acestora. Nu de puţine ori presa a semnalat comportamente cel puţin ciudate ale unora dintre cei aleşi să reprezinte judeţul sau localităţile care-l compun. Fără teama că aş putea exagera, dacă ne raportăm doar la consilierii judeţeni liberali, putem identifica fără probleme cazuri de abateri dintre cele mai grave de la deontologia profesională. Cea mai recentă şedinţă de Consiliu Judeţean ne demonstrează că printre liberalii care încasează lunar indemnizaţia (ne)cuvenită se află vreo doi care nu au ce căuta în forul legislativ al judeţului. Limbajul adoptat, totala lipsă de preocupare faţă de problemele reale ale judeţului, complacerea într-o dispută politicianistă sterilă, sunt doar câteva dintre beteşugurile celor la care mă refer. Îi las domnului Frâncu plăcerea să le descopere şi îl invit să studieze oportunitatea acordării de calificative şi acestor membri ai Partidului Naţional Liberal. În acest fel va putea să aibă un control mai just asupra percepţiei acestora în rândurile conducerii partidului. Mai ales că votul va fi unul secret...

Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe