Alegeri într-o lună la AJF

duminică, 15 octombrie 2006

Gata cu interimatul!

 

Alegeri într-o lună la AJF

 

bătălia pentru şefia fotbalului judeţean se va da, probabil, între actualii vicepreşedinţi Neacşu şi Pintilie

 

Apele se vor învolbura în fotbalul judeţean pentru că actuala conducere interimară a decis, după consultări cu şefii Federaţiei Române de Fotbal, să organizeze cât mai repede posibil alegeri pentru funcţia de preşedinte. Această funcţie a rămas vacantă după demisia lui Mihai Persu, cel care a condus vreme de şase luni Asociaţia Judeţeană de Fotbal, iar la Adunarea Generală din luna august proiectele „măreţe“ i-au fost respinse, ex-preşedintele nereuşind, printre altele, să înfiinţeze un campionat numit „promoţie“, în care avea de gând să accepte disputarea meciurilor cu un singur arbitru! Oricum, coşmarul a trecut, perioada de „dictatură, incompetenţă şi reformă“ a intrat în istoria neagră a fotbalului judeţean.

Mihai Persu vrea să revină la AJF

O publicaţie locală a alocat recent o pagină de ziar în care fostul preşedinte al AJF Vâlcea a pornit atacul împotriva actualei conduceri interimare, iar gestul său vine chiar împotriva celor care au fost lăsaţi de către acesta să conducă! Într-un final apoteotic, Mihai Persu a anunţat: „Candidez“. Interesant de văzut este ce echipă de susţinători va avea acesta, ştiut fiind că unii dintre foştii săi susţinători s-au delimitat de acţiunile sale în perioada în care acesta a condus fotbalul judeţean. Zvonuri neconfirmate încă susţin însă ideea că Mihai Persu va candida doar pentru a fi „scut“ în faţa lui Dumitru Lovin, iar acesta de pe urmă, cotat cu cele mai mari şanse de câştig, ar urma să fie susţinut de ex-preşedintele Persu. Tot la capitolul zvonuri s-a lansat deja ideea că, dacă Lovin va fi ales preşedinte cu susţinerea lui Mihai Persu, atunci acestuia de pe urmă i se va înfiinţa postul de „director general“ al AJF, după modelul „Mircea Sandu - Ionuţ Lupescu“ la conducerea FRF. Postul de secretar general ar urma să revină lui Ion Boharu, iar „tripleta“ de mai sus ar avea susţinerea lui Gheorghe Constantin. Repet, toate acestea sunt însă simple zvonuri pe care le-am auzit pe culoarele AJF-ului. Dintre toate, singura certitudine rămâne anunţul de a candida făcut de Mihai Persu.

Cumpănaşu va fi pe buletinul de vot

Se ştie că ori de câte ori sunt alegeri la AJF Vâlcea, în cursa electorală se va înscrie şi Mitică Cumpănaşu. Până acum, acesta a avut de concurat cu propriile recorduri negative şi a căutat să-şi depăşească minimul de voturi primit la fiecare scrutin. De data aceasta, Mitică Cumpănaşu promite că va aduna mai multe voturi decât ex-preşedintele Mihai Persu. Totodată, Cumpănaşu vine şi cu susţinerea Partidului Conservator, în care se pare că s-a înrolat recent.

 

Deaconu ar putea fi candidatul surpriză

Surpriza cea mare la aceste alegeri ar putea veni din partea tânărului Daniel Deaconu, fost arbitru de primă divizie şi actualmente observator federal. Acesta are câteva avantaje ce merită luate în seamă: e tânăr, a fost patru ani vicepreşedinte la AJF Bacău (considerat cel mai tare şi mai bine organizat AJF din ţară), are relaţii la Federaţia Română de Fotbal, cunoaşte foarte bine limba engleză şi nu a fost niciodată implicat în vreunul din scandalurile mari ale fotbalului vâlcean, putând garanta echidistanţă faţă de toţi membrii afiliaţi.

Finală între actualii interimari?

Desigur, şansele cele mai mari de a-şi disputa finala alegerilor pentru şefia AJF le au, în acest moment, actualii interimari Constantin Pintilie şi Viorel Neacşu. Deocamdată niciunul nu şi-a manifestat public intenţia de a candida, ei susţinând că mai importante sunt în acest moment desfăşurarea turului şi organizarea cu succes a Adunării Generale de Alegeri. Referitor la Adunarea generală de Alegeri, aceasta se va ţine în data de 2 decembrie. Întrunit săptămâna trecută, Biroul Executiv al AJF Vâlcea a decis iniţial ca, în 45 de zile de la anunţarea Adunării, aceasta să aibă loc, însă ar fi picat exact în ziua în care se disputau meciurile ultimei etape din tur. Acelaşi Birou Executiv a propus o amânare cu o săptămână (şapte zile) şi ar fi însemnat data de 1 decembrie, adică exact de Ziua Naţională a României. Pentru că atunci sunt interzise adunările publice de orice fel, decizia finală a Biroului Executiv al AJF a fost: alegeri pe 2 decembrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe