Victoria aşa-zisului “Contabil Nepriceput de la Sănătate

joi, 7 septembrie 2006

Victoria aşa-zisului „Contabil Nepriceput de la Sănătate" asupra detractorilor săi politici

            Până de curând, nu exista nici măcar o zi de la bunul Dumnezeu în care Eugen Nicolăescu, ministrul liberal al Sănătăţii Publice, să nu fie criticat şi ridiculizat pentru aşa-zisa lui nepricepere în gestionarea domeniului de care răspunde.
            În articole de presă şi în emisiuni de televiziune, diverşi comentatori, ziarişti şi politicieni ai altor partide, nu conteneau să îl acuze pe domnul Nicolăescu de „lipsă de profesionalism" şi de „rea-voinţă", prezicându-i că „în curând va duce la groapă sistemul de sănătate publică din România" şi numindu-l în fel şi chip, cu diferite apelative jignitoare, precum „incompetent" şi „contabil nepriceput".
            Pe lângă o amplă listă de neajunsuri din domeniul spitalelor, neajunsuri moştenite de la guvernările anterioare care numai reformă nu au făcut, principalul cal de bataie al detractorilor l-au constituit cozile de început de lună din faţa farmaciilor care eliberau medicamente gratuite şi compensate.
            Detractorii politici ai ministrului liberal nu uitau să arate cu degetul spre lipsa de finanţare adecvată a sistemului de sănătate publică, acuzând „guvernarea portocalie" şi pe ministrul Nicolăescu de „genocid asupra poporului român". Aceiaşi indivizi, însă, treceau sub tăcere faptul că perpetuarea crizei financiare din sănătate se datora piedicilor puse în mod sistematic pachetului de legi privind reforma, iniţiat de guvern la propunerea ministrului de resort.
            Ultima, dar nu cea mai puţin importantă, dintre aceste piedici a constituit-o atacarea pachetului legislativ la Curtea Constituţionala, ceea ce a dus la tărăganarea exasperantă a procesului de intrare în vigoare a legilor privind reforma în sănătate. Putem spune că acei pensionari şi oameni nevoiaşi trebuie să „mulţumească” în primul rând PSD-ului pentru cele 6 luni de stat la cozi în faţa farmaciilor din întreaga ţară, pentru reţetele neonorate de farmacişti din cauza epuizării plafonului financiar, pentru condiţiile grele de spitalizare şi pentru multe altele.
            Iată că, în ultimele 2-3 luni, adică după intrarea în vigoare a pachetului legislativ promovat de ministrul Eugen Nicolăescu, cozile din farmacii au dispărut cu desăvârşire, cel puţin în judeţul Vâlcea.
            Iată că acum există suficienţi bani pentru onorarea în oricare zi din lună a reţetelor gratuite şi compensate.
            Iată că, încet-încet, deficienţele din spitale încep să fie remediate.
            Ceea ce nu s-a soluţionat niciodată în cei 7 ani de când există Casa Naţională de Sănătate şi Casele Judeţene de Sănătate, este pe punctul de a-şi găsi rezolvarea totală spre finele acestui an şi la începutul anului viitor.
Sistemul de sănătate publică din România a scăpat de sub-finanţare!
            Mai rămâne acum doar ca banii să fie gestionaţi în mod corespunzator şi mai rămâne de îndeplinit dezideratul scoaterii de sub tutela Ministerului Finanţelor a contribuţiilor lunare pentru sănătate din partea angajaţilor şi angajatorilor. Dar acest lucru nu depinde de ministrul Nicolăescu.
            Ceea ce a depins de aşa-zisul „contabil incompetent" s-a făcut, iar domnul Nicolăescu a repurtat, iată, o strălucită victorie asupra detractorilor săi politici şi asupra tuturor casandrelor care preziceau „falimentul iminent" al sistemului de sănatăte publică din ţara noastră.
Frâncu Emilian Valentin

Deputat PNL -  circumscriptia nr.40, Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe