Turneu internaţional de baschet, cu bătaie între sârbi şi negri

miercuri, 20 septembrie 2006

BC CSŞ Rm. Vâlcea a organizat o competiţie şi s-a clasat pe ultimul loc

 

Turneu internaţional de baschet, cu bătaie între sârbi şi negri

 

Trei meciuri a susţinut echipa BC Rm. Vâlcea la turneul găzduit la finele săptămânii trecute de Sala Traian. Au fost trei înfrângeri, dar rezultatele nu îi sperie pe oficiali, toată lumea fiind convinsă că nu acesta e potenţialul adevărat al trupei pregătite de Cristian Achim. A fost încântătoare evoluţia celor patru jucători din spaţiul ex-iugoslav, care-au dovedit că şcoala de baschet din fosta ţară vecină nu e doar o glumă. Este aşadar de aşteptat ca atunci când relaţiile de joc vor fi bine puse la punct, rezultatele să fie cu totul altele. Nu este exclus – şi toţi îşi doresc asta – ca echipa să-şi dea drumul la joc exact atunci când va începe campionatul. Prima întâlnire susţinută de BC Rm. Vâlcea la turneul din Sala Traian a avut loc în compania formaţiei Gaz Metan Mediaş, oaspeţii învingând cu 74-68. În jocul al doilea, rivale în sezonul trecut al Diviziei B, echipele CS Otopeni şi BC Rm. Vâlcea s-au reîntâlnit la acest turneu într-o partidă ce s-a terminat cu un scor categoric în favoarea grupării vizitatoare: 73-57 pentru CS Otopeni. În ultima patidă adversara s-a numit Napredak Krusevac, care-a fost de departe cea mai bună echipă prezentă la turneu. Sârbii s-au impus cu 80-59, învingătoarea fiind în fapt şi câştigătoarea detaşată a „Trofeului Cozia”, aşa cum s-a numit întrecerea de la Rm. Vâlcea.

Conflict deschis între negri Şi sârbi

A doua zi a turneului din Sala Traian a fost de departe cea mai interesantă. Nu din cauza scorurilor înregistrate, ci din cauza unui scandal de proporţii care-a izbucnit între jucătorii formaţiilor Napredak Krusevac şi Gaz Metan Mediaş, ce s-au întâlnit de la ora 17.00. În sfertul al doilea, în minutul 7 şi 40 de secunde, la scorul de 30-25 pentru gruparea sârbă, s-a produs o încăierare generală. Incidentul a pornit de la jucătorul de culoare al echipei medieşene, Gabriel Hughes, care-a lovit intenţionat un jucător advers. Hughes nu se afla la prima ispravă, în ziua inaugurală a turneului având diverse clinciuri cu baschetbaliştii de la BC Rm. Vâlcea, printre altele aplicându-i şi o lovitură în plină figură croatului Igor Ratkovic. După încăierare, cei de la Mediaş au cerut imediat să fie mutaţi de la hotelul Alutus la motelul Capela, pentru a nu isca o continuare a scandalului. Organizatorii au omologat întâlnirea respectivă cu scorul consemnat în momentul întreruperii jocului, adică 30-25 pentru sârbii din Krusevac.

Clasament final: 1. Napredak Krusevac; 2. Gaz Metan Mediaş; 3. CS Otopeni; 4. BC Rm. Vâlcea

Prezentare în stil american a lotului echipei vâlcene

 

Publicul prezent în Sala Traian a asistat în prima zi a turneului la o prezentare de înaltă clasă a lotului echipei BC Rm. Vâlcea. Un eveniment pe care oficialii grupării vâlcene s-au străduit să-l facă somptuos, lucru care le-a ieşit de minune. Practic, părerea generală a fost aceea că festivitatea celor de la BC Rm. Vâlcea a depăşit cu câteva clase pe cea a echipei de handbal feminin Oltchim, desfăşurată în urmă cu ceva timp. Baloane, artificii şi confetti, iată „ingredientele” perfecte ale unui spectacol de prezentare de zile mari, furată desigur din curtea cluburilor cu renume din ţară. „O să vedeţi că-n curând lumea se va apropia de acest sport, de această echipă. Vom mai aduce câţiva jucători de valoare la Vâlcea şi nu ne vom opri aici”, s-a exprimat la finalul prezentării lotului, managerul de la Protectchim, Nicu Enache, satisfăcut de spectacolul oferit de oficialii grupării pe care-o sponsorizează. Pentru a se convinge că la echipă se face treabă bună, omul care-a sprijinit baschetul masculin vâlcean încă de la început, din anul 2000, s-a aflat în tribună la toate meciurile susţinute de BC Rm. Vâlcea, fiind de acord că este loc şi de mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe