Senatorul Mihail Popescu crede că este hărţuit politic

luni, 18 septembrie 2006

Dosarul TOFAN

 

Senatorul Mihail Popescu crede că este hărţuit politic

 

Anchetat de DNA în dosarul „TOFAN - Anvelope contra maşini uzate”, senatorul pesedist Mihail Popescu a susţinut la sfârşitul săptămânii trecute o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, pentru a oferi explicaţii în legătură cu o serie de aspecte din acest caz.

Senatorul, acuzat de abuz în serviciu, a dat de înţeles că anchetarea sa are la bază motive strict politice şi că toate necazurile i se trag de la intrarea în politică, dar şi de la votul negativ dat în cazul numirii lui Athanasiu în fruntea Ministerului Apărării (Mihail Popescu face parte din Comisia de Apărare din cadrul Senatului). „Contractul a fost verificat şi auditat de mai multe ori. Nu mă simt implicat deloc. Tot acest tam-tam demagogic se face din cauză că fostul ministru al Armatei a primit doar 1,7% din PIB, în loc de 2,39% aşa cum i s-a promis. Neavând bani, încearcă să-i denigreze pe toţi cei care au fost înaintea lui. În orice caz, contractul a fost curat şi benefic pentru Armată. Sunt sigur că voi demonstra acest lucru. Dacă se dorea schimbarea lui Bădălan, se puteau găsi şi alte căi. Chestiunea mă amuză şi îmi convine. Cu timpul s-a uitat cine a pregătit armata pentru integrare. Succesul şi l-au asumat toţi; cei care au făcut ceva trebuie denigraţi şi trimişi la DNA. Mă gândesc serios dacă voi mai candida în 2008 pentru Senat”, a declarat senatorul PSD Mihail Popescu. Acesta a negat unele informaţii apărute în presă privind trecutul său dinainte de 1989 dar şi din zilele Revoluţiei. „Ziarul de Vâlcea” va publica în curând declaraţiile unor cadre militare care au lucrat cu Mihail Popescu precum şi declaraţiile unor cadre care au plătit pentru a fi selecţionaţi printre cei care au plecat pe fronturile din străinătate.

Senatorul "Venetic" a avut dosar de urmărire

Zilele trecute, senatorul PSD Mihail Popescu a fost la CNSAS pentru a-şi vedea dosarul de urmărire. Acesta cuprinde 300 de file şi vizează toată perioada anului 1985, când Popescu a fost şeful Artileriei Armatei. Senatorul a declarat că nu ştie exact câte note informative cuprinde dosarul dar că în măsura în care datele conţinute nu vor afecta siguranţa naţională, le va pune la dispoziţia presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe