Lovitură de teatru

luni, 11 septembrie 2006

Lovitură de teatru

Fără să se consulte cu nimeni, viceprimarul Râmnicului, Constantin Monceanu a luat o decizie care anulează toate speculaţiile făcute în ultima lună şi jumătate vizavi de modul în care va fi ales cel de-al doilea viceprimar al municipiului, în lipsa celor doi edili arestaţi, Mircia Gutău şi Nicolae Dicu. Astfel, Monceanu a hotărât că nu mai convoacă nici o şedinţă a Consiliului Local în vederea alegerii de către consilieri a unui al doilea viceprimar. Aceasta, deşi PD şi-a manifestat în repetate rânduri nerăbdarea în ceea ce priveşte momentul în care partidul lor va veni din nou la conducerea primăriei. În acest fel, se taie de la rădăcină toate zvonurile potrivit cărora acest al doilea viceprimar ar fi putut proveni din rândurile PSD. Cele mai des vehiculate nume au fost cele ale lui Valer Tudor şi Gigi Matei, deşi protocolul Alianţei D.A. prevede că acest post aparţine de drept Partidului Democrat. De-abia se conturase în Consiliul o nouă alianţă (PNL-PSD), că Monceanu, în stilu-i deja celebru, dă peste cap toate combinaţiile.

Deşi nu ar recunoaşte în ruptul capului în faţa presei, Monceanu a luat decizia neconvocării Consiliului Local în urma unei discuţii cu Mircia Gutău. Acesta din urmă l-a sunat pe viceprimar şi l-a rugat insistent să amâne alegerea celui de-al doilea viceprimar până la finalizarea procesului în care este acuzat, alături de Nicolae Dicu, de luare şi complicitate la luare de mită. Din nu ştiu ce motive, Monceanu a acceptat; se pare că liberalul se află în posesia unor informaţii potrivit cărora Gutău ar putea fi eliberat până la sfârşitul acestei săptămâni. Dacă Mircia Gutău va fi pus în libertate, el va putea reveni automat în fruntea Primăriei Râmnicului, modificându-se astfel întregul raport de forţe din ultimele săptămâni. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, am putea asista la cea mai spectaculoasă răsturnare de situaţie de viaţa politică locală: un edil arestat pentru luare de mită, care a stat în puşcărie două luni de zile, se întoarce bine-mersi în fotoliul de la primărie.

Iată aşadar cum se poate schimba o situaţie printr-o simplă decizie luată în urma unei convorbiri telefonice. Ceea ce este interesant e faptul că nici PSD, nici PNL şi nici PD ar putea pierde cel de-al doilea post de viceprimar. Nu trebuie uitat faptul că Mircia Gutău nu mai este membru al Partidului Democrat, el declarându-se independent o dată cu completarea declaraţiei de apartenenţă politică. Dacă totul se va întâmpla după logica expusă de Constantin Monceanu, ne vom afla în faţa unei ambiguităţi de proporţii. Veţi vedea de ce.

Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe