Oltchim nu mai face recurs în procesul cu AVAS

joi, 10 august 2006

Oltchim nu mai face recurs în procesul cu AVAS

Acţionarii companiei Oltchim Râmnicu Vâlcea au aprobat la sfârşitul săptămânii trecute decizia Consiliului de Administraţie de a renunţa la orice recurs în procesul cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, şi încheierea uni contract cu AVAS pentru ştergerea unei părţi din datorii.
Acţionarii combinatului din Râmnicu Vâlcea au aprobat şi decizia Consiliului de Administraţie de a renunţa la atacarea în instanţă a hotării date de Tribunalul Vâlcea la data de 17 noiembrie 2005 în dosarul care avea drept obiect contestaţia făcută de micii acţionari faţă de hotărârea de a converti o creanţă către AVAS în acţiuni, adoptată în adunarea generală din 28 noiembrie 2003. În urma acelei hotărâri, Ministerul Economiei şi-a mărit participaţia în capitalul social al companiei la 53,26%.
La adunarea generală a acţionarilor desfăşurată vineri au participat acţionarii care figurau în registrul acţionarilor la data 22 august 2006, se precizeză în comunicatul transmis de companie către Bursa de Valori Bucureşti.
Consiliul de Administraţie al Oltchim intenţionează să încheie un contract cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), prin care o parte din datoriile companiei să fie şterse prin vânzarea prin licitaţie publică a unor active independente din patrimoniul companiei.

Profitul Vel Pitar s-a triplat

Compania Vel Pitar a afişat un profit net de 2,86 milioane lei în primul semestru din 2006, de trei ori mai mare decât rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 122,18 milioane lei, a informat, luni un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Profitul obţinut de companie a crescut de trei ori faţă de primul semestru al anului 2005, de la 775.570 lei la sfârşitul lunii iunie 2005, până la 2,86 milioane lei la sfârşitul primului semestru al acestui an. În schimb, cifra de afaceri a primului semestru din acest an a crescut cu 15% faţă de perioada similară din 2005, de la 105,8 milioane lei la 31 iunie 2005 la 122,18 milioane lei la 31 iunie 2006.Compania a încheiat primele trei luni cale anului 2006 cu un profit de 1,02 milioane lei, anul 2005 având ca rezultat un profit net de 4,47 milioane lei. Acţionarul majoritar este compania Broadhurst Investments care deţine 80,43% din capitalul social. Acţiunile comapniei se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti din octombrie 1997. Capitalul social al producătorului de panificaţie din Râmnicu Vâlcea este de 7,045 milioane lei, şi are o capitalizare de 121,178 milioane lei.
Compania a încheiat anul 2005 cu o cifră de afaceri de 228,82 milioane lei şi un profit net de 4,473 milioane lei. Acţionarii companiei au decis la 10 martie retragerea acţiunilor companiei de la tranzacţionare şi au stabilit un preţ de 1,7247 de lei noi pentru acţionarii care doresc să se retragă din acţionariatul societăţii în urma delistării. La sfârşitul lunii iunie, acţionarii companiei au decis divizarea societăţii, separând unor active neperformante, a procesului de producţie şi a magatinelor companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe