Şefii Poliţiei Municipale, aproape de făraşul lui Cazan

joi, 6 iulie 2006

Şefii Poliţiei Municipale, aproape de făraşul lui Cazan

   La aproape doi ani după venirea la putere a Alianţei care a promis cu surle şi trâmbiţe o reformă veritabilă şi în Ministerul  de Interne, la Poliţia Râmnicu Vâlcea  s-au schimbat şefii, însă nu şi năravurile. Vechea generaţie, considerată pesedistă,  a fost înlocuită cu nişte inşi al căror profesionalism şi moralitate le-au fost puse la îndoială chiar din prima zi, după promovare.  Potrivit unor surse bine  informate, la ora actuală, pe biroul comisarului Adrian Cazan (foto), şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea zace, cam de multişor, un raport referitor la activitatea deficitară a  tandemului  Preda-Neaţă,  care  conduce Poliţia Municipală,  prin sprijinul nemijlocit al Partidului Democrat.

Cum şi-a făcut de râs protectorul, comisarul Preda 

În urmă cu un an şi jumătate,  un mare pedist local a  comis o gafă impardonabilă, declarând, înaintea concursului organizat de IGPR,  că în cazul în care IPJ  Vâlcea  nu va fi condus de către Ion Preda, el nu va colabora cu altcineva. Personajul cu pricina a luat, însă, o leapşă pe cinste,   fiindcă Ion  Preda a înregistrat două eşecuri jenante, la acest concurs, o dată înainte de a deveni şeful Poliţiei Municipale şi a doua oară, după,  făcându-şi de râs protectorul.  În dosarul comisarului Preda figurează,  la loc de necinste, un scandal cu paşapoarte false,  precum şi alte fapte discutabile   peste care IGPR nu a avut cum să treacă, în ciuda mânăriilor politice.

Neaţă: vilă asortată la Audi

La 38 de ani, subcomisarul Eugen Neaţă, fostul  şef al  Biroului de Investigare a Frudelor de la IPJ,  a devenit numărul doi în Poliţia Râmnicu Vâlcea, numai că, la câteva zile după instalare  au început  contestaţiile, din partea colegilor de breaslă. Acuzat de amiciţie cu interlopi ai Vâlcii, cu personaje care nu ţin cont de lege, Eugen Neaţă a ajuns, în anul 2001, şi în atenţia Parchetului Naţional Anticorupţie fiind singurul poliţist vâlcean care nu şi-a putut justifica averea. Nici acum nu trăieşte rău Eugen Neaţă, din contră:  zâmbeşte cum ştie el mai frumos, dintr-un Audi A 6 şi stăpâneşte  în Râmnicu Vâlcea o vilă demnă de invidia Poliţiei Române.

Între ciocan şi nicovală

Ce va face comisarul Adrian Cazan,  prins între ciocan şi nicovală, adică între presiunile politice şi onoarea sa de poliţist  rămâne de văzut, în cel mai scurt timp. Conducerii Poliţiei Râmnicu Vâlcea i se reproşează,  printre altele,  creşterea îngrijorătoare a infracţionalităţii,  incapacitatea de a găsi soluţii la aceasta, o activitate generală  superficială, neconformă cu   reforma în Ministerul de Interne şi,  un vendetism care nu are nimic a face cu munca de poliţist.
Marian Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe