Drumurile Vâlcii, reparate cu fonduri europene

joi, 20 iulie 2006

Drumurile Vâlcii, reparate cu fonduri europene
 
Guvernul a aprobat recent prin Hotărârea numărul 811/2006 fonduri pentru cel puţin 86 de proiecte din toată ţara, care vor putea fi finanţate prin Programul operaţional regional 2007 – 2013. În multe cazuri statul este cofinanţator al proiectelor. Din judeţul Vâlcea vor fi finanţate proiecte în carul Programului Phare 2004 – 2006 – Coeziune Economică şi Socială – Proiecte mari de Infrastructură Regională.
 
12 milioane de euro au fost alocate pentru proiectele din Vâlcea
 
Pentru judeţul Vâlcea a fost alocată suma de aproximativ 12 milioane de euro pentru cofinanţarea mai multor proiecte. Unul dintre acestea priveşte staţiunea Călimăneşti : „Călimăneşti 2007 – Dezvoltarea infrastructurii turistice din staţiunea balneară Călimăneşti - Căciulata” şi este în valoare totală de 2.175.290 de euro. Un alt proiect de infrastructură priveşte amenajarea unei şosele de centură pentru municipiul Drăgăşani : „Ocolirea municipiului Drăgăşani pe drumul naţional de la Craiova la Vâlcea” şi este în valoare de 3.951.053 de euro. Proiectul privind reabilitarea infrastructurii turistice a staţiunii balneare Băile Govora va fi finanţat tot cu fonduri europene şi are valoarea de 2.927.894 de euro. Aceste proiecte vor beneficia de asistenţă tehnică în cadrul subprogramului „Asistenţă tehnică pentru pregătirea de proiecte finanţabile prin Programul operaţional regional 2007 – 2013”, asistenţă care constă în actualizarea sau revizuirea, după caz, a studiilor de fezabilitate şi elaborarea şi revizuirea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie necesare implementării proiectelor. Printre proiectele selectate pentru finanţare se numără de asemenea şi proiectul „Parcul Zăvoi – Centru de recreere şi agrement”, înaintat de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, care are o valoare totală a investiţiei de 2.793.471 de euro. Pregătirea proiectelor va fi realizată de firme specializare, selectate de Ministerul Integrării Europene prin licitaţie publică, iar valoarea totală a asistenţei tehnice se ridică la 82.009.000 de lei noi.
 
Bani de la Guvern pentru dezvoltarea turismului la Călimăneşti, Olăneşti şi Govora
 

După ce Guvernul a aprobat planul de investiţii în turism pentru perioada 2006 – 2008 staţiunile vâcene vor primi din bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului prin Autoritatea Naţională din Turism câteva milioane de euro. Suma cea mai mare a revenit staţiunii  Călimăneşti-Căciulata - 3,4 milioane de euro, pe baza unui proiect de turism care cuprinde îmbunătăţirea infrastructurii, recondiţionarea, captarea şi distribuţia apelor minerale, amenajarea de trasee turistice. „Cu aceşti bani, staţiunea Călimăneşti va concura în 2008 orice staţiune europeană”, a declarat primarul Ilie Amuzan. Prin aceste măsuri guvernul are în vedere dezvoltarea echilibrată şi integrată a staţiunilor turistice balneoclimaterice, printre care şi cele trei staţiuni de interes naţional din Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe