Cazul Gatzel, departe de a fi rezolvat

luni, 31 iulie 2006

Cazul Gatzel, departe de a fi rezolvat

 

La finele săptămânii trecute, mai precis vineri, 21 iulie, clubul Oltchim Rm. Vâlcea a depus la Federaţia Europeană de Handbal (EHF) o contestaţie în care a incriminat suspendarea pe o perioadă de şase luni a handbalistei Roxana Gatzel. Aşa cum se cunoaşte, în primăvară, înainte de a se hotărî să vină la Vâlcea, centrul echipei naţionale a ţării noastre a semnat un precontract cu gruparea germană FC Nurnberg. Nemţii nu au iertat-o pe Gatzel pentru că le-a bulversat planurile şi au căutat dreptatea la EHF. Într-o primă fază, memoriul clubului din Germania a rămas fără rezultat, dar cei din Nurnberg au perseverat şi au reuşit să obţină până la urmă, în semn de răzbunare, suspendarea pe o perioadă de şase luni a Roxanei Gatzel. Contestaţia echipei noastre va fi judecată marţi, 25 iulie, de Comisia de Apel din cadrul EHF, însă în cazul în care Oltchim-ul nu va primi o decizie favorabilă, este foarte posibil ca suspendarea să fie ridicată până la un an de zile.

Jucătoarea nu este afectată de scandal

Aşa cum a recunoscut şi Gheorghe Tadici, până acum, Roxana Gatzel s-a pregătit normal la Mamaia, cot la cot cu celelalte colege ale sale, având mari speranţe că va primi o decizie favorabilă: „Gatzel s-a pregătit normal alături de celelalte jucătoare. Nu a fost afectată de decizia luată de EHF!”, susţine Tadici.

Varianta schimbului de jucătoare

Altfel, tehnicianul de la Oltchim ne-a declarat că nu este nimic adevărat în preconizatul schimb dintre Gatzel şi vreo altă jucătoare de la Oltchim. „Acest neamţ de origine de română, poate să o ia pe maică-sa la schimb, sau pe cine vrea el de oriunde, dar nu pe cineva de la Oltchim! Nu face el regulile la Oltchim! Dar aşa sunt cluburile acestea mai bogate, consideră că totul le aparţine. În opinia mea, acest antrenor care se dă acum mare neamţ a făcut un gest incalificabil şi nu mai avem ce discuta cu el!”, concluzionează Tadici.

Guiu la Gyor

 

Trecută pe lista de transferuri după ce noul principal al Oltchim-ului, Ghiţă Tadici, a renunţat la serviciile sale, portăriţa Stăncuţa Guiu s-a aflat câteva săptămâni în căutarea unei echipe la care să evolueze din sezonul viitor. Surprinzător, deşi are o vârstă la care alte handbaliste ar fi fost determinate mai degrabă să renunţe, Stăncuţa Guiu a strâns din dinţi şi a preferat să continue să joace. Şi nu oriunde, ci tocmai în Ungaria, la o echipă de top pe plan european, nimeni alta decât finalista de anul trecut a Cupei EHF, Graboplast Gyor. Fostul portar vâlcean va fi coechipieră în ţara vecină cu alte două românce, Simona Gogârlă şi Aurelia Brădeanu. De altfel, se pare că însăşi cele două handbaliste române i-au intermediat transferul Stăncuţei Guiu la Gyor.

Răceală, la Rulmentul

Tergiversat din diferite motive, transfe-rul extremei Mihaela Răceală la Rulmentul Braşov s-a confirmat săptămâna trecută. Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a acceptat să-i acorde dezlegarea jucătoarei dorite de Târcă la poalele Tâmpei. Mihaela Răceală devine astfel cea de-a treia jucătoare de la Oltchim care ajunge la Rulmentul, celelalte două fiind Nicoleta Gâscă şi Alina Branişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe